• Donald Trump este programat să depună mărturie în procesul împotriva lui E. Jean Carroll pentru defăimare.
  • Singurul lucru pe care îl poate face este să spună tot, spun experții. Este mai probabil să țină un discurs de campanie.
  • Judecătorul îl poate da afară din tribuna martorilor, o rușine care ar putea inspira un verdict masiv al juriului.

Prima dată când E. Jean Carroll l-a dus pe Donald Trump în judecată, acesta nici măcar nu s-a prezentat. Anul trecut, Trump nu a participat la nicio zi de proces la tribunalul federal din Manhattan. Juriul a fost în cele din urmă de acord cu acuzațiile lui Carroll – că Trump a abuzat-o sexual și a defăimat-o – și i-a spus să plătească despăgubiri de 5 milioane de dolari, scrie Business Insider.

La mai puțin de un an mai târziu, Trump este judecat din nou pentru defăimarea lui Carroll. Deoarece un juriu l-a găsit deja răspunzător în procesul de anul trecut, acesta se concentrează doar pe daunele din cauza defăimării pentru două declarații pe care Trump le-a făcut în 2019. Avocații lui Carroll au cerut, de asemenea, mai multe daune punitive pentru că Trump a continuat să o insulte pe Carroll și insistă că a mințit când a spus că el a violat-o.

Până acum, a participat la toate, cu excepția unei zile, a procesului, șoptind adesea la urechea avocaților săi. În declarații în afara tribunalului, el a continuat să o disprețuiască pe Carroll – ceva pe care juriul îl va lua în considerare aproape sigur, deoarece cântărește cât de mult să impună daune punitive.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Săptămâna trecută, el i-a spus judecătorului că „i-ar plăcea” dacă ar fi dat afară din sala de judecată pentru că a fost perturbator. Luni, avocatul lui Trump, Alina Habba, a declarat că intenționează să ia tribuna martorilor în apărarea sa.

Cele două impulsuri de conducere ale lui Trump – de a lupta împotriva sistemului și de a lua tribuna martorilor – vor crea echivalentul judiciar al unui accident de mașină, au declarat experții pentru Business Insider. „Este ca și cum ai arunca gaz pe un incendiu în acest moment pentru ca el să depună mărturie”, a spus John Jones, un fost judecător federal din Pennsylvania.

Înclinarea judecătorului și a juriului astfel încât să poată juca pentru fanii săi ar fi un joc de noroc masiv, potrivit lui Jones. „Sigur, ai putea să joci la baza ta și să folosești aceste lucruri ca mitinguri de campanie și apariții”, a spus Jones. „Dar adevărul este că ar putea genera un verdict masiv împotriva lui”.

Citește și