• Se împlinesc 86 de ani de la lansarea fimului „Modern Times.”
  • Acesta este ultimul film mut realizat de regizorul Charlie Chaplin.
  • Modern Times” a marcat ultima apariție pe ecran a caracterului „Little Tramp.”

Se împlinesc 86 de ani de la lansarea fimului „Modern Times”. Acesta este ultimul film mut realizat de regizorul Charlie Chaplin. „Modern Times” a marcat ultima apariție pe ecran a caracterului „Little Tramp”, personajul care i-a adus lui Charlie Chaplin faima mondială și care rămâne în continuare cea mai recunoscută imagine fictivă a unei persoane din istoria artei.

„Modern times” îl are în rol principal pe Charlie Chaplin, acesta fiind în deazacord cu lumea modernă. Filmul a fost realizat în urma „Marii Crize din America”, când șomajul în masă a coincis cu creșterea masivă a automatizării industriale. Acesta este ultimul film înainte ca artistul să trebuiască să-și modeleze arta în funcție de cerințele industriei filmului, fiind ultima dintre capodoperele sale orientate spre vizual.

În acest film și-a propus să-și transforme observațiile și anxietățile în comedie, personajul lui Chaplin fiind văzut pentru prima dată ca un muncitor înnebunit de munca sa monotonă și inumană pe o bandă transportoare.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

„Little Tramp” are un însoțitor în lupta sa cu această nouă lume. În 1931, Chaplin o cunoscuse pe actrița Paulette Goddard, personalitatea ei inspirând conceperea personajul „Gamine” din „Modern Times”.

Un final fericit

Inițial, Chaplin a plănuit un final trist și sentimental pentru acest film: în timp ce „Little Tramp” se afla în spital, recuperându-se în urma unei crize de nervi, Gamine urma să devină călugăriță și astfel să se despartă de el pentru totdeauna.

Acest final a fost filmat, dar abandonat în cele din urmă pentru unul mai vesel care surprinde cuplul, braț la braț, care pornește curajos pe o uliță de țară.

Prima dată când auzim vocea caracterului „Little Tramp”

Angajat ca ospătar, „Little Tramp” este nevoit să țină locul cântărețului cafenelei. El își scrie versurile pe manșetele cămășii, dar acestea zboară și este nevoit să improvizeze cântecul într-o minunată și falsă bolboroseală italiană. Vocea lui Chaplin fusese deja auzită la radio, dar aceasta a fost prima și singura dată când lumea a auzit vocea personajului „Little Tramp”.