• UKTV a retras episodul „Germanii” al serialului Fawlty Towers
  • Episodul a fost realizat în 1975
  • Personajul Basil Fawlty spune în episodul numit şi „Nu aminti de război” lucruri considerate lipsite de toleranţă la adresa turiştilor germani, iar un alt personaj foloşeşte un limbaj insultător la adresa echipei de cricket a Indiilor de Vest

UKTV, platformă de streaming a BBC, a scos episodul „Germanii”, filmat în 1975, al serialului Fawlty Towers. Motivul ţine de insultele rasiale spuse în de personaje. 

Reprezentanţii platformei au transmis că episodul va fi disponibil „cât timp va fi reanalizat”. John Cleese, actor şi creator al serialului Fawlty Towers, s-a declarat revoltat de decizie, pe care a caracterizat-o ca fiind „stupidă”. 

„Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat este că oamenii au simţuri ale umorului foarte diferite. Unii dintre ei nu înţeleg că dacă pui vorbe fără sens în gura cuiva pe care vrei să-l ironizezi, nu le susţii părerile, ci râzi de ei„, a spus acesta. 

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Alte 11 episoade ale Fawlty Towers rămân disponibile pe UKTV.

„Pe aripile vântului“, scos de pe HBO Max

Decizia vine după ce platforma HBO a decis să elimine temporar filmul de Oscar „Pe aripile vântului“ pe motiv că acesta are un conţinut considerat rasist.