• Festivalul Untold, este pe locul 6 în topul celor mai tari festivaluri din lume anul acesta.
  • Festivalul Tomorrowland din Belgia este cel mai tare festival din lume.
  • Festivalul a primit premiul „Best Major Festival” acordat în cadrul galei European Festival Awards 2015, desfășurată în Olanda.

Se pare că anul acesta, festivalul Untold ajunge pe locul 6, în topul celor mai tari festivaluri din lume.

Festivalul Untold este cel mai mare festival de muzică din România care se desfășoară în fiecare an pe stadionul Cluj Arena din Cluj Napoca. În 2015 a inceput cu un buget de 6 milioane de euro, iar in 2022 s-a ajuns la un buget de 17 miloane de euro, și chiar de 26 de milioane de euro în 2019. Festivalul a adunat și un număr record de 330 mii de persoane din peste 100 de țări.

Tomorrowland rămâne pe locul 1

Tomorrowland este unul din cele mai mari festivaluri de muzică electronică din lume, organizat anual începând cu 2005 în orașul belgian Boom pe 16 scene aflate pe o suprafață de 75 de hectare. Din 2011 festival a decis să mai adauge o zi, iar în 2023 la festival au ajuns peste 600 de mii de persoane, din 200 de țări.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Topul este completat de Ultra Music Festival din SUA, Glastonbury din Marea Britanie, EDC din Las Vegas, Coachella din Statele Unite ale Americii și pe locul 6 Untold din România.

Citește și: