• Variety a alcătuit topul celor 50 de filme care spun povești de iubire adevărată.
  • Topul include filme moderne, precum „Call Me by Your Name”, dar și clasice, „City Lights” din 1931.
  • Seria „Before” include 3 filme romantice despre o singură poveste de iubire care ține 20 de ani.

Chiar dacă a trecut Ziua Îndrăgostiților, un maraton de filme romantice îți poate aduce oricând zâmbetul pe buze. Care este cel mai romantic film din lume? Poate ai fi tentat să răspunzi „The Notebook”. Variety însă vine cu mai multe opțiuni. Publicația a alcătuit topul celor 50 de filme care îți prezintă povești autentice de iubire.

La ce filme romantice ne uităm?

Trilogia „Before”! Before Sunrise/Before Sunset/Before Midnight. Cele 3 filme sunt un experiment cinematografic care se desfășoară de-a lungul a 2 decenii. Protagoniștii Celine, interpretată de Julie Delpy și Jesse – jucat de Ethan Hawke, se întâlnesc în cel mai romatic mod, în timpul unei călătorii cu trenul.

Cei doi aveau destinații diferite, dar chimia dintre ei îi face să-și pună viața pe pauză și ajung să petreacă o noapte împreună în Viena. Ce se întâmplă între ei este un fel de right person, but wrong time. Ce e drăguț este că destinul le oferă șansa reîntâlnirii…dar nu-ți zic mai multe și te las pe tine să le descoperi povestea de iubire.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Un film clasic este „City Lights”. Este un film mut alb-negru din 1931, o comedie romantică produsă și regizată de Charlie Chaplin, care interpretează și un rol principal. O poveste simplă despre un bărbat care se îndrăgostește de o fată frumoasă, oarbă, care vinde flori. O operație ar putea să îi redea vederea. așa că îl vedem pe Chaplin cum face tot ce-i stă în putere pentru a o ajuta pe persoana iubită.

Ultimul film este „Call Me by Your Name”. Acțiunea amplasată în nordul Italiei îi are ca protagoniști pe Elio, un tânăr de 17 ani interpretat de Timothe Chalamet, și pe Oliver-Armie Hammer – un absolvent pasionat de arheologie. Cei doi trăiesc o poveste de iubire profundă o vară întreagă.

Citește și: