• Chiar dacă legislația britanică în materie de defăimare este în mod tradițional mai blândă cu partea vătămată decât în SUA, un judecător a considerat că ziarul a dovedit că articolul său era substanțial adevărat.
  • Un purtător de cuvânt al lui Heard a declarat pentru The New York Times că aceasta intenționează să facă apel la acest rezultat.
  • Starul hollywoodian a câștigat un total de 15 milioane de dolari de la fosta sa soție, dar legea din Virginia și o victorie parțială în procesul reconvențional al acesteia îi vor reduce suma totală acordată.

Johnny Depp a avut câștig de cauză în procesul de 50 de milioane de dolari (40 de milioane de lire sterline) intentat împotriva fostei sale soții Amber Heard pentru acuzații de abuz domestic

Un juriu civil format din șapte persoane din Virginia a constatat că Heard l-a defăimat pe Johnny Depp atunci când a insinuat că acesta a abuzat-o într-un articol de opinie din 2018 pentru The Washington Post.

Juriul a confirmat, de asemenea, una dintre cele trei pretenții ale lui Heard într-un contraproces de 100 de milioane de dolari împotriva lui Depp și a avocatului său, care au calificat acuzațiile inițiale ale acesteia din 2016 drept o „ambuscadă, o farsă”. Totuși, niciuna dintre părți nu a obținut întreaga sumă de despăgubiri pe care o solicitau.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Câți bani au primit Depp și Heard?

Juriul i-a acordat lui Depp daune compensatorii de 10 milioane de dolari și daune punitive de 5 milioane de dolari, față de cele 50 de milioane de dolari cerute de avocații săi.

Lui Heard i s-au acordat despăgubiri compensatorii de 2 milioane de dolari și niciun fel de daune punitive, față de 100 de milioane de dolari solicitați prin contraprocesul său.

Întrucât legea din Virginia limitează daunele punitive la 350.000 de dolari, actrița și activista pentru drepturile femeilor este obligată să-i plătească domnului Depp un total de 10,35 milioane de dolari. În total, domnului Depp îi rămân 8,35 milioane de dolari în urma procesului, deși nu este clar cine va fi obligat să plătească cheltuielile de judecată ale cui.

De ce au fost daunele atât de mari?

Suma acordată lui Depp reflectă decizia juriului că Heard a acționat cu un grad de „rea intenție reală” sau cu nesocotire nesăbuită a adevărului atunci când a scris editorialul și l-a „republicat prin retweet pe Twitter.

Articolul de opinie nu îl numea pe Depp, dar Heard îl acuzase deja public de violență domestică cu doi ani înainte.

Prin urmare, avocații lui Depp au susținut că ea s-a referit în mod clar la el atunci când a scris: „Acum doi ani, am devenit o figură publică care reprezintă abuzul domestic și am simțit toată forța mâniei culturii noastre…. Am avut punctul de vedere rar de a vedea, în timp real, cum instituțiile protejează bărbații acuzați de abuz”.