• La sfârșitul lunii martie, două tinere actrițe de teatru australiene pe nume Stephanie și Christina au încărcat un TikTok cu ele interpretând un număr de dans pe rap-ul lui Wartke și Fischer într-o toaletă publică.
  • Coregrafia fetelor a ajuns rapid la peste 15 milioane de like-uri în întreaga lume.
  • După ce fiecare dintre ele a adunat milioane de vizualizări, fenomenul Barbara Rhubarb a fost complet și, la sfârșitul lunii aprilie, Wartke și Fischer s-au postat făcând dansul lui Stephanie și Christina.

Este posibil să fi observat un cântec rap german neobișnuit pe fundalul unui număr tot mai mare de videoclipuri din feed-ul TikTok, scrie Sky News. Dar ce este acesta – și cum s-a răspândit atât de repede? Ceea ce pare a fi un rap este, de fapt, un joc de cuvinte german scris de comediantul muzical Bodo Wartke și de prietenul său creator de conținut, Marti Fischer. Cei doi au postat un videoclip în două părți în care recită rima, intitulată „Barbaras Rhabarberbar”, în decembrie anul trecut.

Acesta începe: „Într-un sat mic a trăit odată o fată cu numele Barbara. Barbara era cunoscută în zonă pentru excelenta ei plăcintă cu rubarbă.

„Pentru că tuturor le plăcea atât de mult să mănânce plăcinta cu rubarbă a Barbarei, au numit-o Barbara Rubarbă”. În continuare, rima explică faptul că Barbara și-a dat seama că ar putea să-și monetizeze faimoasa plăcintă cu rubarbă și a înființat „Barbara Rhubarb Bar” pentru a o vinde clienților.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Pe măsură ce întorsătura limbii devine mai complexă, se menționează „trei barbari” care aveau „barbă”, așa că „s-au dus la frizer”.

@bodowartke Part 2 findet Ihr in der Playlist unten! Dass die Barbaren und der Barbier neben dem Bier auch bei Barbaras Rhabarberkuchen zugegriffen haben, liegt an der appetitanregenden Wirkung der im Rhabarber enthaltenen Apfel- und Zitronensäuren – denn: "Sauer macht gelüstig". Vielen Dank an @Marti Fischer für die tolle Zusammenarbeit und den freshen Beat! #bodowartke #einversuch #onetake #rhabarber #barbaren #barbapapa #barbier #zungenbrecher #zungenbrecher4punkt0 #tonguetwisters #zungenfertigkeit #reimkunst #sprechgesang #hiphop #hiphoptonguetwisters #rap #raptonguetwisters ♬ Barbaras Rhabarberbar – Bodo Wartke & Marti Fischer

De unde a apărut dansul?

La sfârșitul lunii martie, două tinere actrițe de teatru australiene pe nume Stephanie și Christina au încărcat un TikTok cu ele interpretând un număr de dans pe rap-ul lui Wartke și Fischer într-o toaletă publică.

În timp ce versiunea originală are încă puțin peste un milion de like-uri pe aplicație, în mare parte de la vorbitori de limbă germană, coregrafia fetelor a ajuns rapid la peste 15 milioane de like-uri în întreaga lume.

Când au înregistrat o versiune ulterioară în aceeași baie – de data aceasta în propriile haine, în loc de costumație – au fost nevoiți să clarifice că erau aceeași pereche din clipul de dans original.

Stephanie a explicat într-o postare ulterioară: „Am arătat așa pentru că suntem copii de teatru. Am făcut asta cu o jumătate de oră înainte de un spectacol.

„Apreciez că oamenii ne-au trimis mesaje spunând «v-au furat dansul, au mers chiar și la aceeași baie», dar vă asigur că este în regulă pentru că suntem de fapt una și aceeași persoană”.”

După ce fiecare dintre ele a adunat milioane de vizualizări, fenomenul Barbara Rhubarb a fost complet și, la sfârșitul lunii aprilie, Wartke și Fischer s-au postat făcând dansul lui Stephanie și Christina.

@bodowartke Thank you to @Stephanie and @CHRISTINA STASII for the great choreography you came up with for our song, and many thanks to everyone around the world who is dancing to it, especially @Cost n’ Mayor and @KayCee Stroh for making it a worldwide phenomenon! @Marti Fischer ♬ Barbaras Rhabarberbar – Bodo Wartke & Marti Fischer

Citește și