• Ultimul sezon al dramei de pe Netflix va fi lansat pe 9 noiembrie și se va inspira din presiunea cu care s-a confruntat monarhia în timpul divorțului dintre Diana și soțul ei, actualul rege Charles.
  • Seria a cincea imaginează ce s-ar fi putut întâmpla în spatele ușilor închise în timpul unui deceniu important pentru Familia Regală, a declarat un purtător de cuvânt.
  • Diana și Charles, interpretat de Dominic West, sunt văzuți consultându-se cu regina.

A fost lansat trailerul oficial al seriei a cincea a serialului The Crown, care amintește cum infamul interviu din Panorama cu Diana, Prințesa de Wales, a provocat un șoc în familia regală. Ultimul sezon al dramei Netflix va fi lansat pe 9 noiembrie și se va inspira din presiunea cu care s-a confruntat monarhia în timpul divorțului dintre Diana și soțul ei, acum regele Charles.

În timp ce sunt difuzate clipuri cu Diana stând la masă cu fostul jurnalist BBC Martin Bashir, interpretat de Prasanna Puwanarajah, pentru controversatul interviu din 1995, personajul ei, interpretat de Elizabeth Debicki, spune: Nu voi pleca în liniște, voi lupta până la capăt.

Interviul nu a fost recreat în întregime pentru serial și, în ciuda zvonurilor, nu a existat niciodată niciun plan în acest sens. În schimb, acesta va reflecta ceea ce se știe acum despre modul în care BBC a obținut interviul bombă, în urma raportului de anul trecut al Lordului Dyson, care a concluzionat că radiodifuzorul a acoperit comportamentul înșelător al lui Bashir.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Raportul a dus la un apel din partea prințului William pentru ca acesta să nu mai fie difuzat niciodată.
De-a lungul trailerului, lumina reflectoarelor se concentrează asupra Dianei, iar personajul poate fi auzit spunând: Oamenii nu vor înțelege niciodată cum a fost pentru mine. Nu am avut nicio șansă.

Diana și Charles, interpretat de Dominic West, sunt văzuți, de asemenea, consultându-se cu regina în clip, monarhul amintindu-i apoi fiului ei de datoria sa de viitor rege.

În timp ce scenele arată atenția sporită a presei în jurul relației lor, o voce din off spune: Casa Windsor ar trebui să unească națiunea, dând un exemplu de viață de familie idealizată. Este o situație care nu poate decât să afecteze stabilitatea țării.

Netflix s-a confruntat recent cu critici din cauza reprezentării familiei regale în serial, însă The Crown a subliniat că serialul de succes este prezentat ca o dramă bazată pe evenimente istorice. Seria a cincea imaginează ce s-ar fi putut întâmpla în spatele ușilor închise în timpul unui deceniu important pentru Familia Regală, a declarat un purtător de cuvânt.