• Ediția 2022 a Festivalului Global Citizen a avut loc sâmbătă în Central Park, New York.
  • Seria de concerte, aflată la cea de-a zecea ediție, a adunat liderii mondiali și corporativi pentru a-și lua angajamente semnificative pentru a pune capăt sărăciei extreme.
  • Evenimentul din acest an a inclus spectacole de la Metallica, Mariah Carey, Jonas Brothers și Charlie Puth.

New York-ul a fost gazda, sâmbătă, unui uriaş concert caritabil pentru climă şi combaterea sărăciei, cu participarea a numeroase vedete, de la Metallica la Mariah Carey, dar şi a unor lideri internaţionali precum Ursula von der Leyen, potrivit presei străine.

În spatele acestui eveniment, care are loc anual în ultimii zece ani la finalul Adunării Generale a ONU, se află ONG-ul caritabil Global Citizen, o platformă digitală internaţională creată de australianul Hugh Evans, care doreşte să reunească ,,cetăţeni globali” conştienţi de flagelurile foametei, subdezvoltării, schimbărilor climatice sau discriminării.

Difuzat pe numeroase posturi de televiziune şi platforme, evenimentul de la New York a avut loc în acelaşi timp cu un concert desfăşurat la Accra, în Ghana, în pofida diferenţei de fus orar.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Preşedintele Joe Biden şi soţia sa, Jill, au asigurat, într-un mesaj video, că Statele Unite sunt angajate în ,,lupta” pentru climă şi că au adoptat în această vară o legislaţie cuprinzând investiţii de 369 de miliarde de dolari pentru ,,îmbunătăţirea sănătăţii, promovarea justiţiei şi crearea de energie curată„.

Cei doi lideri ai majorităţii democrate din Senat şi din Camera Reprezentanţilor, Chuck Schumer şi Nancy Pelosi, au urcat pe scenă în persoană pentru a apăra politica de mediu a Washingtonului.

Înaintea lor, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost şi ea prezentă la concertul din Central Park pentru a le spune ,,cetăţenilor lumii (că) i-a auzit bine„.

,,Trebuie să punem capăt foametei (…) Europa mobilizează 600 de milioane de euro pentru securitatea alimentară în Africa, în Caraibe şi în Pacific” , a dat asigurări ea.

Violenţa împotriva femeilor a fost, de asemenea, denunţată în timpul concertului din Central Park: o avocată iraniană refugiată la Berlin, Anuscheh Amir-Khalili, a vorbit pe scenă despre moartea tinerei iranience Masha Amini, care a declanşat demonstraţii şi reprimarea acestora.