• Actrițele trebuie să învețe să spună ,,nu” rolurilor care transformă femeile în obiecte, a declarat duminică actrița franceză Juliette Binoche, laureată cu Oscar.
  • Atunci când i s-au oferit roluri în care era ,,soția cuiva, sau obiectificată ca femeie”, ea spune că le-a refuzat.
  • Juliette Binoche, care a interpretat aproximativ 75 de roluri diferite de la debutul său pe marele ecran în 1983, spune că încearcă ,,să nu judece niciodată un rol, ci să îl îmbrățișeze cu toate contradicțiile sale, cu toată întunericul său și pentru ceea ce îl face în cele din urmă uman.

Actriţele trebuie să înveţe să spună ,,nu” rolurilor care transformă femeile în obiecte, a spus actriţa franceză Juliette Binoche la Festivalul de Film de la San Sebastian, Spania, unde a primit un premiu pentru întreaga carieră, potrivit France Presse.

,,Trebuie să ştim de asemenea să spunem nu unor situaţii pentru a nu face parte dintr-un astfel de sistem unde suntem văzute astfel” , a declarat Juliette Binoche, una dintre cele mai renumite actriţe franceze.

Când i-au fost propuse roluri în care era ,,soţia cuiva sau obiectificată ca femeie” , actriţa le-a refuzat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

,,Am spus «nu» pur şi simplu pentru că nu eram interesată” , a afirmat actriţa în vârstă de 58 de ani, recunoscând că s-a simţit ,,foarte norocoasă” să interpreteze atât de multe roluri interesante de-a lungul carierei.

,,Nu este mereu uşor, trebuie să ştii să plonjezi într-un necunoscut unde nu mai avem coduri machiste” , a continuat Juliette Binoche, recompensată cu Oscarul pentru cea mai bună actriţă în ,,Pacientul englez” .

Juliette Binoche, care a interpretat circa 75 de roluri de la debutul pe marele ecran în 1983, a spus că ea încearcă ,,să nu judece niciodată un rol, ci să-l îmbrăţişeze cu toate contradicţiile sale, cu toată întunecimea sa, precum şi pentru ceea ce îl face să fie uman în cele din urmă” .

Festivalul le-a decernat duminică seară lui Juliette Binoche şi regizorului canadian David Cronenberg un premiu onorific Donostia pentru întreaga carieră.

La ediţiile anterioare ale festivalului, premiul Donostia – cea mai înaltă distincţie a festivalului – a mai fost decernat actorilor Meryl Streep, Richard Gere, Ian McKellen şi Robert De Niro. Anul trecut, recompensa a fost acordată actriţei franceze Marion Cotillard şi starului de la Hollywood Johnny Depp.