• DJ Vika refuză stereotipurile și demonstrează că poate să își ducă meseria înainte chiar și la vârsta de 86 de ani.
  • Aceasta va fi protagonista unui documentar, din dorința de a transmite un mesaj pozitiv femeilor.
  • Vika încurajează oamenii să se distreze și să investească în ei înșiși.

DJ Vika, o poloneză în vârstă de 86 de ani este vedetă a cluburilor de noapte din Varşovia. Carismatică şi plină de culoare, Vika refuză să îmbătrânească. Din dorinţa de a transmite un mesaj optimist femeilor în vârstă, ea a acceptat să fie protagonista unui documentar în care se prezintă un portret dulce-amar al unei femei care trebuie să îşi accepte vârsta, dar care trăieşte viaţa din plin.

Wirginia Szmyt, sau DJ Vika, este cel mai vârstnic DJ din Polonia și poate chiar din lume.

S-a născut în 1938 la Vilnius, dar a crescut în Polonia alături de familia ei. Vika inițial era pedagog
și se ocupa de copii cu dizabilități. După ce a ales să se pensioneze, a decis să se facă DJ.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Vika ignoră comentariile negative, cum că ar fi prea bătrână pentru asta, dar își repetă mereu că vârsta este doar un număr. Chiar dacă a ales să fie DJ, nu refuză vreo ocazie de a sprijini persoanele în vârstă, persoanele cu handicap şi persoanele din comunităţile LGBTQ+.

Vika a vrut să elimine idea că doar un tânăr poate să fie DJ, a vrut să demonstreze că se poate să ducă această meserie chiar dacă are 86 de ani și chiar dacă este femeie. Vika povestește că vrea să învețe pe toată lumea să se distreze și îți spune cum a început ea pas cu pas să pună muzică prima dată de pe casete. Vika îți dă și un sfat, și anume să investești în tine, nu în altcineva, să investești în cunoaştere, în educaţie și să nu depinzi vreodată de vreun bărbat.

Șe știe cât de grea este meseria de DJ. Dincolo de aparențe, de distracție, stilul de viață al unui DJ este unul foarte solicitant. Povestea ei bucură pentru că a ajuns la vârsta asta și are o mentalitate sănătoasă și face față provocărilor din spatele acestei meserii.

Citește și: