• Cercetătorii de la Universitatea Caledoniană din Glasgow au rugat 15 adulți tineri să stea la birou timp de opt ore și fie să rămână sedentari, fie să facă 180 de secunde de yoga sau tai chi la fiecare oră.
  • Yoga întărește și lungește mușchii și crește rezistența, echilibrul și flexibilitatea.
  • Unele exerciții nici măcar nu necesită să vă ridicați în picioare.

Oamenii de știință au descoperit că efectuarea unor întinderi simple de yoga timp de doar trei minute la fiecare oră poate reduce riscul de diabet cu până la un sfert. Unele exerciții nici măcar nu necesită să vă ridicați în picioare.

Cercetătorii de la Universitatea Caledoniană din Glasgow au rugat 15 adulți tineri să stea la birou timp de opt ore și fie să rămână sedentari, fie să facă 180 de secunde de yoga sau tai chi la fiecare oră. Tai chi nu a avut niciun efect semnificativ, dar cei care au făcut poziții de yoga, cum ar fi câinele în jos, cobra, războinicul și muntele, și-au redus nivelul de zahăr din sânge cu aproximativ 10 procente.

Yoga întărește și lungește mușchii și crește rezistența, echilibrul și flexibilitatea. Constatările studiului nu sunt o surpriză pentru Marianne O’Neill, un important instructor de yoga, care predă cu AMP la hotelul Corinthia, frecventat de celebrități precum Catherine Zeta-Jones, Daniel Craig și Jennifer Lawrence.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

„Yoga are atât de multe beneficii – nu doar pentru diabet, ci și pentru anxietate, stres și greutate. Și nu este nevoie să dureze mult timp”, spune ea.

Setați un cronometru pe telefon și efectuați cât mai multe mișcări în trei minute sau efectuați o răsucire a coloanei vertebrale, ținând timp de un minut și jumătate pe fiecare parte. Sau puteți face o cobra, apoi un câine în jos, fiecare timp de un minut și jumătate.

Citește și