• China a anunțat sâmbătă exerciții militare în jurul Taiwanului în perioada 8-10 aprilie.
  • Exercițiile se vor desfășura în spațiile aeriene din nordul, sudul și estul insulei.
  • Vestea vine pe fondul celor mai recente tensiuni dintre ambele țări.

UPDATE ORA 8:00 Exercițiile militare desfășurate de China amenință „stabilitatea” regională

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a criticat China, avertizând asupra manevrelor militare chineze care amenință „stabilitatea și securitatea” regională, scrie scrie Baha News.

China „a folosit vizita președintelui Tsai în Statele Unite ca o scuză pentru a desfășura exerciții militare, ceea ce a subminat grav pacea, stabilitatea și securitatea în regiune”, a declarat Ministerul Apărării Naționale.

UPDATE ORA 7:00 Taiwanul a depistat 42 avioane chineze și 8 nave de război în jurul insulei

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a declarat sâmbătă că un total de 42 de avioane de luptă chineze și opt nave de război au fost detectate mai devreme în jurul insulei. Incidentul a avut loc în jurul orei 6 dimineața (UTC+8). Armata a spus că a însărcinat „aeronavele CAP, navele marinei și sistemele de rachete sol-aer să răspundă acestor activități”, scrie scrie Baha News.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Vestea vine la câteva ore după ce Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA) a anunțat că va efectua „patrule de pregătire pentru luptă” și exerciții în spațiile aeriene din nordul, sudul și estul insulei, în perioada 8-10 aprilie.

„Patru dintre aeronavele detectate trecuseră linia mediană a strâmtorii Taiwan și intraseră în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din sud-vestul Taiwanului”, a informat Ministerul.

ȘTIRE INIȚIALĂ

După ce China a trimis nave de război şi avioane aproape de Taiwan, tensiunile cresc acum în strâmtoare la cote alarmante, deoarece țara a anunțat exerciții militare în jurul insulei, scrie Baha News.

Comandamentul de Est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA) a anunțat sâmbătă că va desfășura exerciții militare în jurul Taiwanului.

Potrivit informațiilor furnizate de militari, armata va organiza „patrule de pregătire pentru luptă” și exerciții în spațiile aeriene din nordul, sudul și estul insulei, în perioada 8-10 aprilie.

Vestea vine pe fondul celor mai recente tensiuni dintre ambele țări, după întâlnirea președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Kevin McCarthy, cu președintele Taiwanului Tsai Ing-wen. 

De asemenea, pe 7 aprilie China a impus noi sancțiuni lui Hsiao Bi-khim, ambasadorul de facto al Taiwanului în Statele Unite, interzicându-i acesteia și membrilor familiei să intre pe continentul asiatic.

Beijingul a lansat manevre militare fără precedent în jurul Taiwanului în luna august a anului trecut, când democrata Nancy Pelosi, predecesoarea lui McCarthy în Camera Reprezentanților, a vizitat Taiwanul. De data aceasta, China a acuzat SUA că „se joacă cu focul” .