• Peste 60 dintre liderii politici și economici ai lumii se întâlnesc, pentru 5 zile, la Davos.
  • Principalele teme de discuție ale forumului sunt conflictele din Ucraina și Israel.
  • Pe lângă război, liderii dezbat și dezvoltarea A.I., economie sau probleme de mediu.
  • Tema din acest an de la Davos este „Reconstruirea încrederii”.
  • Dezbaterile se vor axa pe tranziția către energie regenerabilă și combaterea poluări.

Liderii lumii își dau și azi întâlnire la Davos. Forumul Economic Mondial a început ieri și se va încheia pe 19 februarie. Prima conferință de astăzi a început la ora 9 și a avut ca prim plan strategia long-term pe energie și climă. Discuțiile din cadrul forumului vor cuprinde securitatea globală, crearea de locuri de muncă, dezvoltarea inteligenței artificiale, dar și inițiativele climatice.

Bogdan Țucmeanu, activist de mediu

..Fără îndoială că, și pe noi de altfel cred, că pe toți oamenii cu puțină minte de pe planetă asta, ne-a cam pus pe gânduri și evoluția politică socială, marile tulburări la care asistăm chiar în direct, la ora asta. E fără fără doar și poate că ar trebui să tragem o dată o linie să vedem unde ne aflăm. Să vedem care ar fi cele mai bune și mai rapide soluții, pentru că, din păcate, timp prea mult de acțiune nu este. De ce? Pentru că vedem tocmai ce ați spus în cadrul rubricii de meteo, că vremea are niște o neconcordanțe cu firescul perioade, cu cea cu ceea ce eram obișnuiți. Sunt fenomene meteo din ce în ce mai mai distructive la nivel planetar și asta fără îndoială că are drept cauză activitatea antropică”.

Consumăm foarte multe resurse, ne bazăm încă foarte mult pe resursele fosile. Rata de de creștere a temperaturilor globale este în continuare într-un trend ascendent.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI

Ce ar putea face liderii lumii?

,,În primul rând, ar trebui să să gândească că fără o abordare corelată, adică fără a implica și pe actorii statali, așa numiți mai puțin importanți, respectiv țările în curs de dezvoltare, în creșterea lor economică și chiar în activitatea de de zi cu zi, este greu să se mențină. Fără a-i îndruma și pe acești oameni, a-i sprijini și a-i îndrepta către investiții mari în proiectele de energie regenerabilă, nu își vor permite să păstreze ceea ce au început la un nivel acceptabil’‘.

Citește și