• Asistenții joacă un rol esențial în a ajuta numele și liderii de mare profil să facă afaceri zilnice importante.
  • ClickUp AI susține că poate consolida sarcinile zilnice și le poate optimiza în consecință; mai este și Wally, care redactează e-mailuri în numele lucrătorilor.
  • Inteligența artificială generativă, de asemenea, îi poate ajuta pe șefi cu sarcini din ce în ce mai sofisticate, cum ar fi construirea unui itinerariu pentru o călătorie de afaceri sau efectuarea de cercetări preliminare pentru întâlniri.

Asistenții sunt printre primele locuri de muncă vulnerabile la inteligența artificială. Cu toate acestea, profesioniștii administrativi actuali spun că tehnologia intangibilelor nu se poate replica încă, scrie BBC.

Duminică, 7 ianuarie, Ayo Edebiri a câștigat Cea mai bună interpretare a unei actrițe într-un serial de televiziune – muzical sau comedie la Globurile de Aur 2024. În discursul ei de acceptare, ea a pus în prim-plan munca neprețuită a asistenților, agenților și ai managerului ei, mulțumindu-le pentru munca lor în culise, inclusiv pentru a răspunde la „e-mailurile nebune”.

Asistenții joacă un rol esențial în a ajuta liderii să facă afaceri zilnice importante. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia devine mai sofisticată, un număr tot mai mare de oameni se întreabă: va putea A.I. să organizeze întâlnirile, să găsească și să rezerve un loc pentru marea companie?

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

În prezent, aceste tipuri de sarcini administrative sunt de domeniul asistenților personali și executivi, care se concentrează pe ajutarea șefilor cu logistica, comunicarea și multe altele. Aceste roluri au fost de mult timp esențiale, ajutându-i pe cei mai buni oameni să rămână productivi și capabili să se concentreze pe imaginea de ansamblu.

Acum, însă, pe măsură ce tehnologia automatizării și a inteligenței artificiale crește, există câteva platforme de asistenți virtuali A.I. care se comercializează ca o alternativă la utilizarea unui asistent uman. De exemplu, ClickUp AI susține că poate consolida sarcinile zilnice și le poate optimiza în consecință; mai este și Wally, care redactează e-mailuri în numele lucrătorilor.

AI poate elimina unele dintre sarcinile logisticii zilnice.

Alte tehnologii care nu sunt clasificate din punct de vedere tehnic drept programe de asistenți virtuali bazate pe inteligență artificială încep, de asemenea, să înlocuiască unele dintre sarcinile lăsate în general profesioniștilor administrativi. Inteligența artificială generativă, de asemenea, îi poate ajuta pe șefi cu sarcini din ce în ce mai sofisticate, cum ar fi construirea unui itinerariu pentru o călătorie de afaceri sau efectuarea de cercetări preliminare pentru întâlniri.

Experții în inteligență artificială au prezis de mult timp că rolurile administrative, în special cele care se ocupă de sarcini repetitive și de rutină, ar putea fi pe primul loc pe măsură ce tehnologia inteligenței artificiale avansează.

Cu toate acestea, nu este timpul să intri în panică, spune Mansoor Soomro, lector superior în sustenabilitate și afaceri internaționale la Universitatea Teesside, Marea Britanie. A.I. pur și simplu nu este pregătit să se ocupe de nimic dincolo de nivelul de bază al sarcinilor de asistent, argumentează el. „AI încă se luptă cu sarcini complexe în care este nevoie de un element de luare a deciziilor la nivel uman.”

Citește și