• Universitatea din Exeter, din Anglia, anunță pentru următorul an universitar un master de Magie și științe oculte.
  • Universitatea din Amsterdam oferă o specializare în Ezoterism occidental, iar la Universitatea Complutense din Madrid se predă disciplina Magie și Religie.
  • Profesori universitari cu expertiză în istorie, literatură, filosofie, arheologie, sociologie, psihologie, teatru și religie vor prezenta rolul magiei în Occident și Orient.

Universitatea din Exeter, din Anglia, anunță pentru următorul an universitar un master de Magie și Științe Oculte, care își propune să treacă în revistă istoria magiei în Grecia și Roma, textele oculte ale iudaismului, creștinismului și islamului, „pe lângă aprofundarea în istoria vrăjitoriei și analizarea prezenței magiei în literatură și folclor”.

Masteratul „inovator” în Magie și Științe Oculte a fost creat în urma unei „creșteri recente a interesului pentru magie”, a declarat coordonatorul cursului.

Acesta va oferi oportunitatea de a studia istoria și impactul vrăjitoriei și al magiei din întreaga lume asupra societății și științei, spun coordonatorii.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Programul de un an începe în septembrie 2024

Profesori universitari cu expertiză în istorie, literatură, filosofie, arheologie, sociologie, psihologie, teatru și religie vor prezenta rolul magiei în Occident și Orient.

Universitatea a declarat că este unul dintre singurele cursuri postuniversitare de acest gen din Marea Britanie care combină studiul istoriei magiei cu o gamă atât de largă de alte discipline.

Și în alte țări europene există cursuri asemănătoare. Universitatea din Amsterdam oferă o specializare în Ezoterism occidental, iar la Universitatea Complutense din Madrid se predă disciplina Magie și Religie, scrie El Pais.

J. K. Rowling, autoarea cărților Harry Potter, a studiat la această instituție. Exeter a fost scena ultimei execuții de vrăjitoare în Anglia, la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Citește și