• Cea mai îngrijorătoare situație este în mediul rural, unde 44,3% dintre copii nu au șanse egale din cauza veniturilor scăzute ale familiei
  • În perioada ianuarie-septembrie 2020 au fost înregistrate peste 10.000 de sesizări de violență și abuz asupra copilului, dintre care 9.652 s-au petrecut în cadrul familiei
  • Pedepsele corporale rămân populare în alegerile părinților pentru a rezolva disputele cu copiii

Copiii sunt viitorul, dar cum avem grijă de ei? Jumătate din copiii din România sunt afectați de analfabetismul funcțional sau sunt supuși unei forme de violență, fizică, emoțională sau chiar sexuală.

Cel puțin 100.000 de copii trăiesc fără unul sau ambii părinți. Iar celor 78.000 de copii cu dizabilități nu li se asigură condițiile necesare integrării socio-educaționale.

Nivel ridicat al sărăciei îi face pe 1,2 milioane de copii să fie privați de educație, integrare în societate sau servicii de sănătate de callitate.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Cea mai îngrijorătoare situație este în mediul rural, unde 44,3% dintre copii nu au șanse egale din cauza veniturilor scăzute ale familiei.

26,5% dintre copiii României cresc în locuințe care nu au toalete în interiorul casei, media la nivelul UE fiind de doar 1,8%.

Situația grea de acasă îi face pe mulți copii să renunțe la studii sau să nu le înceapă deloc

Dalia este unul dintre acești copiii. A mers pentru prima dată la școală la 14 ani pentru că familia nu-ți permitea acest efort financiar. Fără ajutorul organizației Salvați Copiii probabil că nu ar fi învățat niciodată să citească.

Violența asupra copiilor a fost un fenomen pandemic încă înainte de apariția Covid-19. În pandemie, numărul a crescut. Pedepsele corporale rămân populare în alegerile părinților pentru a rezolva disputele cu copiii lor ori pentru a corecta atitudinile sau comportamentele neacceptate ale copiilor.

În perioada ianuarie-septembrie 2020 au fost înregistrate peste 10.000 de sesizări de violență și abuz asupra copilului, dintre care 9.652 s-au petrecut în cadrul familiei.

M și B sunt doar 2 dintre copiii abuzați care apar în rapoartele Organizației Salvați Copiii. Ei au dezvoltat un comportament agresiv în timp și au devenit violenți cu cei din jur după ce ani la rând au fugit în centre pentru a se feri de furia tatălui violent. Fără ajutor de specialitate, acești copii ajung să repete comportamentul din familie.