• Șapte militanți au fost uciși și o ascunzătoare a fost distrusă în lovituri aeriene în zona Al Jallaiyat din provincia Anbar.
  • Trupele au distrus trei motociclete, dispozitive explozive și butoaie pline cu explozibili.
  • Situația de securitate din Irak s-a îmbunătățit de la înfrângerea SI în 2017.

Unsprezece militanți Daesh au fost uciși sâmbătă în lovituri aeriene în vestul și estul Irakului, a anunțat armata din Irak. Șapte militanți, inclusiv un lider local, au fost uciși și o ascunzătoare a fost distrusă în lovituri aeriene în zona Al Jallaiyat din provincia Anbar, în vestul Irakului, a declarat Comandamentul irakian pentru operațiuni comune (JOC) într-un comunicat de presă, adăugând că atacul aerian a fost lansat în urma unor rapoarte ale serviciilor de informații, a relatat agenția de știri Xinhua.

În provincia irakiană Diyala din estul țării, aviația irakiană a acționat pe baza unor rapoarte de informații și a efectuat două lovituri aeriene asupra unei ascunzători a SI pe malul lacului Himreen, soldate cu moartea a trei militanți, a precizat JOC într-un comunicat separat. Un alt militant Daesh a fost ucis într-o confruntare cu forțele armate care au percheziționat ascunzătoarea vizată.

Trupele au distrus, de asemenea, trei motociclete, dispozitive explozive și butoaie pline cu explozibili, a precizat aceasta. În ultimele luni, forțele de securitate irakiene au efectuat represiuni împotriva activităților intensificate ale militanților extremiști.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Situația de securitate din Irak s-a îmbunătățit de la înfrângerea SI în 2017. Cu toate acestea, rămășițele sale s-au topit de atunci în centrele urbane, deșerturi și zone accidentate, desfășurând frecvente atacuri de gherilă împotriva forțelor de securitate și a civililor.