11 state vor oferi training-uri pentru pilotarea avioanelor F16, care vor avea loc în Danemarca și România. Radu Magdin: De un an, România e poziționată ca o zonă de mentenanță

Klaus Iohannis a fost prezent în prima zi la summitul NATO de la Vilnius. La summit, Iohannis a vorbit despre obiectivele României în NATO. România alocă 2.5% din PIB pentru apărare. La Summitul NATO de la Vilnius s-a prezentat și Klaus Iohannis unde s-a întâlnit cu liderii aliați, a fost la poze, dar a și ieșit la declarații unde a vorbit despre obiectivele României la Vilnius.

Putem spune că politica e o problemă, e un obstacol, dar poate fi și o oportunitate. România e pregătită tehnic pentru Schengen, obstacolul e politic. Ucraina poate fi creditată cu bunăvoință politică, dar nu e gata. Poți să spui că face față în război, dar trece pe acel checklist, să spunem așa, prin care alții au trecut, ca un set de reforme care să creeze încredere că intri în alianță. Ei au bunăvoință, dar nu au bifat checklist-ul, de altfel se și renunță la acel plan pentru Ucraina, se face un alt traseu. I se face oarecum o favoare, dar nici nu poți să-i bagi acum și asta dintr-un motiv de solidaritate. Dacă-i bagi acum și ei sunt membri NATO, de fapt, tu ești în conflict. Paradoxal, ei trebuie să aibă pace ca să intre în NATO și să fie după aia sub umbrela NATO, a spus Radu Magdin, analist politic, la Aleph News.

Ce obține România la summitul NATO

Citește și:

Exit mobile version