• Comisia Europeană a prezentat un plan prin care UE să ia fața Big Tech în Metaverse.
  • UE vrea să creeze un Metaverse deschis și interoperabil.
  • UE estimează că piața globală va depăși 800 de miliarde de euro până în 2030.

În timp ce toți liderii lumii s-au întâlnit la Vilnius, UE este cu capul… în metaverse. Comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager, a anunțat un plan prin care UE să le ia fața marilor companii Big Tech, scrie Reuters.

Margrethe Vestager spune că UE trebuie să fie în centrul acțiunii conform drepturilor și principiilor digitale, pentru a se adresa riscurilor cu privire la confidențialitate și dezinformare. Vestager spune că UE va construi un Metaverse deschis, interoperabil, de încredere. Și vrea să facă asta înaintea marilor companii Big Tech cum sunt Meta, Microsoft sau Apple.

Iar teama exprimată de UE este că alte companii care nu au avengura sau posibilitățile financiare ale Big Tech vor rămâne în urmă. Miza este una importantă: UE estimează că piața globală va ajunge la 800 de miliarde de euro până în 2030, față de 27 de miliarde anul trecut.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Ce înseamnă planul UE? Să aducă împreună creatori de conținut, companii media și alți jucători pentru a crea un ecosistem industrial, să ofere suport pentru testare și să pună la dispoziția lor programe de dezvoltare a abilităților, precum și servicii publice virtuale.

Citește și: