122 de cetățeni români blocați în Maroc, repatriați cu o cursă specială Tarom

Tarom

Tarom

Zborul special organizat la inițiativa Guvernului României pentru repatrierea cetățenilor români blocați temporar în Maroc a decolat din Marrakesh la ora 15:00 (ora României) după îndeplinirea tuturor procedurilor și formalităților necesare. Aeronava va ateriza la București în jurul orei 20:00. Nicio persoană nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ca măsură suplimentară, persoanele vor fi testate și li se va recomanda să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului.

Lista de pasageri îmbarcați la bordul aeronavei, elaborată ca urmare a demersurilor active ale Ministerului Afacerilor Externe, prin Ambasada României de la Rabat, cuprinde 184 de persoane, după cum urmează: 122 de cetățeni români și 62 cetățeni europeni (4 cetățeni bulgari, 15 cetățeni croați, 2 cetățeni greci, 22 cetățeni polonezi, 12 cetățeni ungari, 2 cetățeni lituanieni, 4 cetățeni sloveni și un cetățean austriac).

Persoanele repatriate vor fi testate pentru infecția cu COVID-19

În cazul în care rezultatul este pozitiv, persoanele respective vor fi transportate la unități medicale pentru investigații și monitorizare, iar proba va fi trimisă în laboratoare specializate pentru secvențiere, în vederea stabilirii variantei de tulpină. În cazul în care rezultatul testului este negativ, cetățenii repatriați din Maroc vor rămâne în contact cu autoritățile medicale pentru a depista orice semn al apariției eventualelor simptome.

MAE precizează că reprezentanții Ambasadei României la Rabat și consulul onorific al României la Marrakesh s-au deplasat la aeroportul din Marrakesh pentru a pune la dispoziția cetățenilor români alimente și apă și pentru a-i sprijini în realizarea tuturor formalităților specifice în vederea îmbarcării pe cursa Tarom.

MAE dorește să mulțumească, pe această cale, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Transporturilor, pentru foarte buna colaborare în derularea pregătirilor pentru efectuarea acestui zbor. MAE și-a realizat concret, în acest caz specific, funcția de asigurare a asistenței și protecției consulare a cetățenilor români din străinătate aflați în situații deosebite.

Exit mobile version