• Ungaria este condamnată de ţările UE după ce a interzis discuțiile pe tema homosexualității, inclusiv în școli, filme și cărți
  • Cele 14 ţări ale UE au mai spus că legislaţia „reprezintă o formă flagrantă de discriminare bazată pe orientarea sexuală, identitatea de gen şi expresie”
  • „Noua lege maghiară nu intră în conflict cu legile europene. Garantează drepturile părinţilor de a decide cu privire la educaţia sexuală a copiilor lor”, spune ministrul justiţiei din Ungaria

14 ţări din Uniunea Europeană au solicitat Comisiei Europene să ia măsuri împotriva Ungariei în legătură cu legislaţia recent adoptată care interzice discuțiile pe tema homosexualității, inclusiv în școli, filme și cărți.

Noua lege a Ungariei care interzice conținutul educațional LGBT este o „rușine”, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Irlanda, Lituania, Spania, Suedia şi Letonia s-au alăturat iniţiativei ţărilor Benelux şi au emis o declaraţie comună exprimând „îngrijorarea” cu privire la amendamentele care „discriminează persoanele LGBTIQ şi încalcă dreptul la libertarea de exprimare sub protextul protejării copiilor”, informează EuObserver.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

România este printre ţările care nu a semnat iniţiativa.

Cele 14 ţări ale UE au mai spus că legislaţia „reprezintă o formă flagrantă de discriminare bazată pe orientarea sexuală, identitatea de gen şi expresie şi, prin urmare, merită să fie condamnată”.

Ungaria interzice orice materiale care reprezintă homosexualitatea și care ar putea ajunge la copii, în școală sau în afara ei. Noua legislație interzice, de asemenea, promovarea schimbării sexului în rândul minorilor, inclusiv în școli, filme sau cărți.

„Noua lege maghiară nu intră în conflict cu legile europene. Garantează drepturile părinţilor de a decide cu privire la educaţia sexuală a copiilor lor”, a scris pe Twitter ministrul justiţiei din Ungaria, Judit Varga, argumetând că legea nu este discriminatorie.

Varga a apărat viziunea guvernului maghiar asupra familiei tradiţionale, în timp ce alţi miniştri europeni şi-au exprimat îngrijorarea că homosexualitatea a fost comparată cu pedofilia în legislaţia maghiară.