• Învestirea președintelui Joseph Biden va avea loc pe 20 ianuarie
  • 15.000 de trupe înarmate ale Gărzii Naționale vor fi în Washington, pentru a asigura paza
  • Protestatarii pro-republicani au amenințat democrații cu moartea

Trupele Gărzii Naționale Americane, care vor oferi protecție pe 20 ianuarie, la învestirea președintelui Joseph Biden, vor fi înarmate, după decizia secretarului armatei, Ryan, McCarthy, transmite New York Times. Trupele Gărzii Naționale vor fi responsabile pentru securitatea Capitoliului și a zonei din jurul clădirii.

Vor ajunge în Washington 15.000 de trupe, din diferite zone ale Statelor Unite. Decizia conducătorilor armatei a fost aceea de a-i înarma cel puțin pe cei care vor asigura paza Capitoliului. Nancy Pelosi, politician democrat, pe al cărui birou unul dintre protestatari s-a urcat cu bocancii, a cerut Pentagonului să ia o poziție mai fermă în urma insurecției suporterilor președintelui Trump.

Poliția Capitoliului i-a informat pe Democrați despre ceea ce se plănuiește pentru ziua de 20 ianuarie. Sunt trei situații care par cel puțin îngrijorătoare și care sunt o amenințare la viața acestora. Poliția monitorizează 3 planuri.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Un grup plănuiește să organizeze „cel mai mare protest armat de pe teritoriul american”. Un alt protest va fi în numele lui Ashli Babbitt, femeia decedată în urma insurecției. Cel mai îngrijorător, din punctul de vedere al autorităților, este acela în care protestatarii ar putea înconjura Capitoliul și Curtea Supremă și ar bloca accesul Democraților, pentru ca Republicanii să poată prelua controlul, chiar dacă asta presupune uciderea acestora.