• În spitalele din Peshawar a fost declarată stare de urgență.
  • Surse din cadrul departamentului de poliție au declarat că a fost vorba de o explozie sinucigașă.
  • Aproximativ 25-30 de agenți de poliție sunt răniți.

Cel puțin 17 morți și 70 de persoane, inclusiv polițiști, au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc luni, în timpul rugăciunilor Zuhr la o moschee din zona liniei de poliție din Peshawar, în Pakistan. Potrivit lui Mohammad Asim, purtător de cuvânt al Lady Reading Hospital (LRC), persoanele rănite sunt transportate la unitatea medicală. Potrivit rapoartelor, explozia a avut loc în jurul orei 13:40, în timp ce se ținea rugăciunea Zuhr.

Chiar dacă nicio grupare nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, dovezile inițiale sugerează că a fost un atac Fidayeen” al Tahreek-e-Taliban Pakistan (TTP) sau al talibanilor pakistanezi.

Potrivit oficialului de poliție, este vorba de un presupus atentat sinucigaș cu bombă, atentatorul s-a aruncat în aer în mijlocul rugăciunilor, arată ancheta inițială, Cel puțin 70 de persoane, inclusiv 25 de polițiști, au fost rănite în explozia moscheii din Peshawar”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Ultimul incident major de o asemenea natură a avut loc în Peshawar anul trecut, când o explozie sinucigașă în interiorul unei moschei șiite din zona Kocha Risaldar din Peshawar a făcut 63 de victime.

Purtătorul de cuvânt al spitalului Lady Reading Hospital (LRH) din Peshawar, Muhammad Asim, a declarat că peste 70 de persoane au fost rănite, iar starea câtorva dintre ele era critică. El a precizat că mai mulți răniți sunt aduși la unitatea sanitară. Printre răniți se numără și oficiali ai poliției”, a spus el. LRH a cerut oamenilor să doneze sânge pentru a face față situației de urgență.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de salvare, Muhammad Bilal Faizi, a declarat că aproximativ 25-30 de agenți de poliție au fost răniți, iar starea a șase dintre ei este gravă.