• Președintele declară că Agenția Franceză de Dezvoltare va implementa proiecte în valoare de până la 386,5 milioane de dolari pentru reconstrucția Pakistanului.
  • Ploile torențiale și inundațiile devastatoare au lăsat o treime din Pakistan sub ape de la jumătatea lunii iunie a anului trecut.
  • Macron a subliniat importanța rezilienței” și a reconstrucției”.

Președintele francez Emmanuel Macron s-a angajat luni să aloce 10 milioane de euro pentru a sprijini Pakistanul după inundațiile devastatoare de anul trecut. Am încercat să abordăm nevoile urgente încă de la început. Franța a trimis echipamente și personal (…)”, a declarat Macron prin videoconferință la Conferința internațională privind Pakistanul rezilient la schimbările climatice de la Geneva, găzduită în comun de Pakistan și ONU.

Președintele a adăugat că nevoile umanitare – în special cele alimentare – sunt în creștere, deoarece a sosit iarna. Franța își va asuma responsabilitatea prin adăugarea unei noi contribuții de 10 milioane de euro la acest apel urgent”, a spus el.

Macron a subliniat importanța rezilienței” și a reconstrucției”, luând în același timp în considerare riscurile climatice. El a precizat că adaptarea la schimbările climatice a fost în centrul acțiunii Agenției Franceze de Dezvoltare și că Franța alocă 2 miliarde de euro în fiecare an.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Am decis astfel să mobilizăm un total de 360 de milioane de euro în proiecte care vor fi implementate în Pakistan” pentru reconstrucția rezilientă și adaptarea la schimbările climatice, a adăugat Macron.

Anterior, în discursul său, premierul pakistanez Shehbaz Sharif a declarat că teribilul zid de apă a ucis peste 1.700 de persoane, a rănit alte mii și a afectat în total peste 33 de milioane de persoane, deplasând 8 milioane de oameni”.

Ploile torențiale și inundațiile devastatoare au lăsat o treime din Pakistan sub ape de la jumătatea lunii iunie a anului trecut. Milioane de hectare de teren agricol au fost ruinate, iar peste 2 milioane de locuințe au fost avariate sau distruse, a declarat Sharif.