• Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că președintele Joe Biden a fost informat cu privire la împușcături la bordul Air Force One, la întoarcerea dintr-o călătorie de cinci zile în Asia.
  • Agresorul a fost ucis de forțele de ordine.
  • Bilanțul deceselor de la școala din Uvalde, Texas, a ajuns la 18 copii și 3 adulți, marți seară.

Un adolescent în vârstă de 18 ani a deschis focul marți într-o școală primară din Texas, ucigând cel puțin 18 copii, au anunțat autoritățile, iar atacatorul a murit. Bilanțul victimelor a inclus și trei adulți, potrivit senatorului de stat Roland Gutierrez, care a declarat că a fost informat de poliția statală cu privire la victime, dar nu a fost clar dacă acest număr îl includea și pe atacator.

A fost cel mai grav atac la o școală primară din SUA de când un atacator a ucis 20 de copii și șase adulți la Sandy Hook Elementary din Newtown, Connecticut, în urmă cu aproape un deceniu. Atacul a avut loc la doar zece zile după ce un bărbat înarmat cu o vestă antiglonț a ucis zece persoane de culoare într-un supermarket din Buffalo, New York, în ceea ce autoritățile spun că a fost un atac rasist.

Oficiali federali din cadrul forțelor de ordine au declarat că se așteaptă ca numărul morților să crească. Aceștia au vorbit sub rezerva anonimatului deoarece nu au fost autorizați să facă publice detaliile anchetei.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Băiatul înarmat a intrat în școala primară Robb din Uvalde cu un pistol și, posibil, cu o pușcă, a declarat guvernatorul Greg Abbott. Guvernatorul l-a identificat pe atacator ca fiind Salvador Ramos și a spus că acesta era un rezident al comunității cu populație majoritar latino-americană aflată la aproximativ 135 de kilometri vest de San Antonio.

Cum a avut loc atacul

Un agent al Poliției de Frontieră care se afla în apropiere când au început împușcăturile s-a grăbit să intre în școală fără să aștepte întăriri și l-a împușcat și ucis pe atacator, care se afla în spatele unei baricade, potrivit unui oficial al forțelor de ordine care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Agentul a fost rănit, dar a reușit să iasă din școală, a precizat sursa din cadrul forțelor de ordine. Abbott a declarat că atacatorul a fost probabil ucis de polițiști, dar că evenimentele sunt încă investigate. Șeful poliției districtului școlar, Pete Arredondo, a declarat că atacatorul a acționat singur.

Masacrul elevilor a fost un alt moment macabru pentru o țară marcată de un șir aproape neîntrerupt de crime în masă în biserici, școli și magazine. „Rugați-vă pentru cei pierduți, pentru familiile lor și pentru Uvalde”, a declarat primarul din San Antonio, Ron Nirenberg, într-un tweet.

Băiatul înarmat, care purta vestă antiglonț și care lăsase să se înțeleagă pe rețelele de socializare că urma să comită un atac, și-a lovit mașina în fața școlii și a intrat înarmat înăuntru. El și-a ucis bunica înainte de a se îndrepta spre școală cu două puști pe care le cumpărase de ziua sa de naștere, a declarat Gutierrez.

„Acesta a fost primul lucru pe care l-a făcut când a împlinit 18 ani”, a spus el. Școala primară Robb are o cifră de școlarizare de puțin sub 600 de elevi, iar Arredondo a spus că aceasta deservește elevii din clasele a doua, a treia și a patra. El nu a furnizat vârstele copiilor care au fost împușcați. Aceasta a fost ultima săptămână de cursuri a școlii înainte de vacanța de vară.