• Pe agenda Congresului PPE sunt pregătirile și strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European,
  • Un punct important din programul congresului este sprijinul militar și financiar acordat Ucrainei.
  • PPE discută despre cine va fi principalului candidat al partidului.

2.000 de delegați din 40 de țări, șefi de stat și de guvern, urmează să participe la Congresul PPE, organizat de PNL la București, mâine și poimâine. Printre cei care și-au anunțat prezența la congres se numără președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, președinții de partide din familia popularilor europeni, dar și comisarii europeni care fac parte din PPE. Și cancelarul Austriei, Nehammer, a confirmat.

Pe agenda Congresului PPE sunt pregătirile şi strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului. Un alt punct important din programul congresului este sprijinul militar şi financiar acordat Ucrainei”, relevă sursa citată.

Marţi va avea loc o conferinţă de presă comună a preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, şi a preşedintelui PPE, Manfred Weber. Tot marţi va avea loc şedinţa Preşedinţiei PPE, precum şi şedinţa Adunării Politice a PPE. Vor fi validate candidatura preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi manifestul electoral al PPE.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Miercuri e programată prima sesiune plenară a Congresului PPE, urmând ca joi să aibă loc a doua sesiune plenară.

Citește și