• Rishi Sunak a devenit în cele din urmă primul premier de culoare şi de religie non-creştină din istoria Regatului Unit.
  • Vladimir Putin este un ,,zerou” , un pierzător care a declanşat cel mai sângeros război de la al Doilea Război Mondial încoace şi a băgat întreaga lume în criză. Putin este acel ,,0” din 2022.
  • Volodimir Zelenski este un EROU, un apărător al Ucrainei care a început campania pentru recuperarea Crimeii şi Donbasului, două regiuni ucrainene anexate abuziv de ruşi.

Rishi Sunak, care s-a poziţionat pe locul al doilea în urma alegerilor interne din Partidul Conservator britanic, a devenit în cele din urmă primul premier de culoare şi de religie non-creştină din istoria Regatului Unit.

Vladimir Putin este un ,,zerou” , un pierzător care a declanşat cel mai sângeros război de la al Doilea Război Mondial încoace şi a băgat întreaga lume în criză. Putin este acel ,,0” din 2022.

Volodimir Zelenski este un EROU, un apărător al Ucrainei care a început campania pentru recuperarea Crimeii şi Donbasului, două regiuni ucrainene anexate abuziv de ruşi.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Leo Messi a înscris două goluri istorice la finala Cupei Mondiale din Qatar.

2022 a fost un an groaznic pentru femei 

Este primul an în care Angela Merkel, Doamna de Fier a Europei, nu mai este cancelarul Germaniei, fiind succedată de Olaf Scholz. 

Greta Thunberg s-a retras din viaţa publică pentru a preda ştafeta de lider al activismului global pentru protejarea mediului. 

Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte a Statelor Unite, a făcut călătorii în Asia şi Europa de Est, fără a ieşi prea mult în evidenţă. 

Simona Halep se află într-un scandal legat de dopaj. 

Tsai Ing-wen, preşedintele Taiwanului, este vizată de agresiunea Chinei lui Xi Jinping, iar Maia Sandu conduce Moldova în întuneric şi în frică din cauza agresiunii ruse în Ucraina ce afectează infrastructura electrică. 

În Iran, o tânără kurdă pe nume Mahsa Amini a fost ucisă de Poliţia Morală pentru că nu a purtat hijabul corect. 

Marine Le Pen a pierdut pentru a doua oară alegerile în turul 2 în faţa lui Emmanuel Macron în cursa pentru preşedinţia Franţei. 

Ursula Von Der Layen conduce Europa în cea mai gravă criză energetică şi economică de după al Doilea Război Mondial. 

Regina Marii Britanii Elizabeth a II-a a decedat după 70 ani pe tron, fiind monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria britanicilor, iar Elizabeth Truss a avut cel mai scurt mandat de premier britanic din istorie. 

2022 a fost anul în care bărbaţii şi-au făcut de cap 

Vladimir Putin a invadat Ucraina, iar Volodîmîr Zelenski a apărat-o, devenind personalitatea anului 2022. 

Personalitatea anului 2021, Elon Musk a cumpărat Twitter la un preţ de 44 miliarde de dolari şi a pierdut prima poziţie de cel mai bogat om din lume, căzând pe locul doi, iar acţiunile la SpaceX decurg prost. 

Leo Messi a înscris două goluri istorice la finala Cupei Mondiale din Qatar,  iar tânărul român David Popovici a devenit unul dintre cei mai buni înotători din lume. 

Charles al III-lea, fost prinţ de Wales, a devenit primul rege al Marii Britanii după 70 ani, Rishi Sunak a devenit primul premier britanic de  culoare şi de religie hindusă, Emmanuel Macron a fost reales ca preşedinte al Franţei, iar Lula da Silva şi Beniamin Netaniahu au revenit în politica mondială.