• Militarii primesc tratament pentru rănile lor, anunță Comandamentul Central al SUA.
  • Forțele americane se află în Siria din 2015 pentru a consilia și asista Forțele Democratice Siriene conduse de kurzi.
  • În Siria se află în medie cel puțin 900 de forțe americane, alături de un număr nedeclarat de contractori.

Un număr de 22 de militari americani au fost răniți în urma unui accident de elicopter produs duminică în nord-estul Siriei, a anunțat luni seara târziu Comandamentul Central al SUA (CENTCOM), scrie ABC News.

Accidentul s-a soldat cu rănirea de diferite grade a membrilor serviciului. Membrii serviciului primesc tratament pentru rănile lor, iar 10 au fost evacuați către unități de îngrijire superioară” în afara zonei de responsabilitate a CENTCOM, a precizat Comandamentul într-un comunicat.

Cauza incidentului este în curs de investigare, deși nu a fost raportat niciun foc inamic, a adăugat acesta. În Siria se află în medie cel puțin 900 de forțe americane, alături de un număr nedeclarat de contractori. Militarii americani pentru operațiuni speciale intră și ies, de asemenea, în și din țară, dar sunt de obicei în echipe mici și nu sunt incluse în numărătoarea oficială.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Forțele americane se află în Siria din 2015 pentru a consilia și asista Forțele Democratice Siriene conduse de kurzi în lupta împotriva grupării militante Stat Islamic. De când gruparea extremistă a fost înfrântă în Siria în martie 2019, trupele americane încearcă să împiedice orice revenire a SI, care a cuprins Irakul și Siria în 2014, preluând controlul asupra unor mari porțiuni de teritoriu.

Cu toate acestea, celulele latente ale SI rămân o amenințare. Există, de asemenea, aproximativ 10.000 de luptători SI deținuți în centre de detenție din Siria și zeci de mii de membri ai familiilor lor care trăiesc în două tabere de refugiați din nord-estul țării.

Citește și: