• Edmond Niculușcă: „Bucureștiul are peste 2.000 clădiri în pericol de prăbușire”.
  • 380 clădiri cu risc seismic 1 și 1.600 cu grad de urgență 1, 2, 3.
  • Centrul Bucureștiului este cel mai vulnerabil loc la cutremur.

Edmond Niculușcă este director la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Acesta a spus că: „Orașul nu este pregătit să facă față unui cutremur”.

Edmond Niculușcă: „Putem vorbi despre peste 25.000 morți la un cutremur”

Cutremurul din Croația a lovit orașul Petrinja și a fost unul de suprafață. Cutremurele din Vrancea sunt de adâncime medie și mare

Peste două mii de clădiri prăbușite și peste 25.000 de morți. Este bilanțul cumplit al unui cutremur petrecut la București, într-o simulare.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Cifrele îi aparțin noului șef al reabilitărilor, care plasează Bucureștiul în topul orașelor capcană. La ritmul actual, s-ar putea să mai avem nevoie de 2.000 de ani pentru consolidarea clădirilor cu probleme.

Edmond Niculșcă vrea un alt ritm, dar primii care se opun sunt chiar oamenii care trăiesc cu bulina pe perete.

Edmond Niculușcă, director Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic: „În principiu, cam toate clădirile interbelice sunt vulnerabile pentru că au trecut prin cutremure importante şi nu au fost niciodată consolidate.

Avem o listă oficială în care există undeva la 380 de imobile cu risc seismic 1, alte 1600 cu urgenţă 1, 2, şi 3. Însă, lista asta nu reprezintă mai mult de 5% din fondul construit. Deci noi nu ştim cu adevărat cât de vulnerabil este Bucureştiul.

În ultimii 30 de ani s-au consolidat doar 30 de immobile iar în ultimii ani au mai început în jur de 30 de şantiere care nu sunt încă finalizate.

Centrul Bucureştiului e foarte vulnerabul. Vorbim si sunt date oficiale-ar fi undeva la peste 25.000 de mori in bucuresti daca are loc un cutremur noaptea”.

Edmond Niculușcă: „Proprietarii nu vor să semneze convenţiile pentru a începe consolidarea

Edmond Niculușcă, director Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic: „Cutremurul din Croația este un cutremur de suprafață. Bucureștiul va fi afectat de cutremure de mare adâncime, de peste 7 grade.

Poate nu ar cădea clădiri, dar ar cădea elemnte de pe clădiri și, iată, vă dau exemplu pe Piața Amzei: Uitați, avem aceste elemente care stau să se desprindă. Singura soluţie este să consolidăm acest fond construit însă proprietarii au o responsabilitate enormă.

De multe ori ne confruntăm cu probleme precum că proprietarii nu vor să semneze convenţiile pentru a începe consolidarea”.