• Guvernul a adoptat vineri un pachet de măsuri care se adresează angajaţilor şi angajatorilor.
  • Dacă ai lucrat de acasă în perioada aceasta, poţi primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziţionarea de echipamente IT.
  • Printre măsuri se numără sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al salariaţilor.

Dacă ai lucrat de acasă poţi primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziţionarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea şi prin intermediul angajatorului. Condiţia pentru această măsură este să te asiguri că ai lucrat minim 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgenţă.

Din pachetul de măsuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaţilor. Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat tu îl vei plăti cu 50 % din salariu, iar statul oferă o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul iniţial şi salariul de după modificarea programului de muncă.

De exemplu, pentru un salariu de 2.000 de lei brut, după modificarea programului la 50%, angajatorul va plăti 1.000 de lei , iar statul 75 % din 1000 de lei, adică 750 de lei.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Cu alte cuvinte, dintr-un salariu brut de 2.000 de lei, cu program redus la jumătate, poţi primi cu 12,5 % mai puţin – 1.750 de lei.

Sumele se vor plăti prin acelaşi mecanism de rambursare ca la şomajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este 2,5 miliarde de lei şi pot benficia până la 700.000 de angajaţi.