• Capitala indiană, cu o populație de 20 de milioane de locuitori, este afectată în prezent de un val de căldură, cu temperaturi de până la 46 de grade Celsius înregistrate în unele locuri.
  • Luna trecută, valul de căldură a provocat un incendiu la o groapă de gunoi, care a ars timp de câteva zile.
  • Premierul Narendra Modi a transmis pe Twitter condoleanțe apropiaților victimelor incendiului.

Cel puțin 27 de persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite într-un incendiu puternic izbucnit vineri, 13 mai, într-o clădire din capitala indiană New Delhi. Postul de televiziune NDTV a relatat că peste 40 de persoane au suferit arsuri și au fost spitalizate. Incendiul de proporții a izbucnit la o clădire comercială cu patru etaje din vestul New Delhi, la sfârșitul după-amiezii, dar cauza acestuia nu a fost clară.

„Incendiul a fost stins cu greu. Numărul total al morților este de 27. Operațiunea de căutare este în desfășurare”, a declarat pentru AFP un oficial al departamentului de pompieri.

Etajul al treilea al clădirii nu a fost încă cercetat și se așteaptă ca mai multe cadavre să fie recuperate, a anunțat canalul de televiziune CNN-News18, citându-l pe Atul Garg de la serviciul de pompieri din Delhi. Sunil Choudhary, adjunctul șefului pompierilor de la serviciul de pompieri din Delhi, a estimat că numărul morților este puțin mai mic, de 26.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Mai mult de 25 de persoane sunt rănite, inclusiv cei care au sărit din clădire”, a declarat Choudhary pentru AFP.

În jur de 60-70 de persoane au fost salvate din clădire, a declarat presa locală, citând poliția. Incendiul a pornit de la primul etaj al clădirii, care adăpostește birourile unei companii producătoare de camere de securitate și routere, susține Sameer Sharma, un oficial al poliției, citat de NDTV.

Peste 30 de mașini de pompieri se aflau încă la fața locului cu ambulanțe. Incendiile sunt frecvente în India din cauza construcțiilor necorespunzătoare, a supraaglomerării și a lipsei de respectare a normelor de siguranță. Times of India a relatat că proprietarul clădirii a fost reținut.

Premierul Narendra Modi a transmis pe Twitter condoleanțe apropiaților victimelor incendiului.

„Extrem de întristat de pierderea de vieți omenești din cauza unui incendiu tragic în Delhi. Gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate. Le doresc răniților o recuperare rapidă”, a declarat Modi.