• Activiștii au adunat păsările și le-au dus la spital pentru a le oferi îngrijire imediată.
  • Cauza principală a acestor fenomene meteorologice extreme din India este reprezentată de schimbările climatice.
  • Perioadele de caniculă sau valurile de căldură, au început mult mai devreme în India și Pakistan în acest an, primul val fiind înregistrat încă din luna martie.

Păsările cad din cer în India din cauza epuizării și deshidratării, în timp ce valul de căldură caniculară continuă pentru a treia lună, iar mercurul va crește și mai mult în această săptămână. În vestul statului Gujarat – unde temperatura a depășit 40 de grade Celsius de săptămâni întregi și va atinge 46 de grade Celsius în mai multe zone – oamenii întâlnesc zilnic păsări căzute din cer.

Impactul căldurii atroce asupra animalelor a fost neglijat până acum în India, chiar dacă oamenii care suferă de insolație și deshidratare sunt tratați în spitale, unde în mai multe zone ale statului au fost înființate secții separate pentru afecțiunile legate de caniculă. Condițiile s-au deteriorat semnificativ pentru animale deoarece căldura din acest an este una dintre cele mai grave din ultima vreme, potrivit medicilor care lucrează într-un spital pentru animale administrat de organizația non-profit Jivdaya Charitable Trust din Gujarat.

„Am înregistrat o creștere de 10% a numărului de păsări care au nevoie de salvare”, a declarat pentru agenția de presă Reuters Manoj Bhavsar, care lucrează îndeaproape cu trustul și salvează păsări de mai bine de zece ani.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Activiștii din India au preluat aceste păsări și le-au dus la spital pentru a le oferi îngrijire imediată, inclusiv injectarea de apă în gură cu ajutorul unor seringi și hrănirea păsărilor cu tablete multi-vitaminice. Perioadele de caniculă sau valurile de căldură extremă au început mult mai devreme în India și Pakistan în acest an, primul val fiind înregistrat încă din luna martie.

Valurile de căldură din subcontinent sunt de obicei raportate fie în luna mai, fie, în unele cazuri, în aprilie.
În timp ce schimbarea modelului valurilor de căldură care devin mai puternice și mai lungi provine din mai multe motive, cauza principală a acestui fenomen meteorologic extrem este reprezentată de schimbările climatice.