• Delfinii din Marea Neagră sunt puși în pericol de acțiunile militare ale Marinei Rusiei, conform unui anunț al autorităților din Ucraina.
  • Imagini surprinse cu mai mulți delfini morți pe coasta Mării Negre au fost publicate pe rețelele de socializare, rușii fiind acuzați că provoacă moartea mamiferelor marine.
  • Delfinii își pierd orientarea și sunt „orbiți” de sonarele folosite de navele de luptă rusești, astfel că eșuează la țărm și mor.

Delfinii din Marea Neagră sunt puși în pericol de acțiunile militare ale Marinei Rusiei, conform unui anunț al autorităților din Ucraina, care deplâng soarta mamiferelor marine. Mai mulți delfini au eșuat pe coasta Mării Negre, imaginile fiind publicate de ucraineni.

„Delfinii morți au apărut pe coasta Mării Negre. Acest lucru se datorează faptului că armata rusă folosește sonare, care afectează negativ animalele.

De asemenea, delfinii intră în zona de iradiere a dispozitivelor de navigație ale navelor Rashist, iar acest lucru pune organul auditiv al delfinilor în afara funcțiunii.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Pierzându-și orientarea, animalele „orbite” își pierd controlul acustic asupra mediului înconjurător. Ei pot fi aruncați la țărm în panică și pot muri”, au explicat situația autoritățile ucrainene.

Știrea vine la doar 24 de ore după ce americanii au publicat imagini din satelit cu mai multe țarcuri cu delfini „soldat” ai Rusiei, amplasate lângă orașul Sevastopol.

Rușii au antrenat delfini pentru misiuni speciale de spionaj sau contra-scufundări, însă există multe necunoscute în privința modului în care delfinii sunt tratați în timpul „operațiunii militare”.

Rusia are un proiect secret de mai mulți ani drirect legat de programele de mamifere marine, inclusiv în operațiuni speciale în zona Arctică.

În nordul arctic, Flota de Nord a Rusiei folosește diferite tipuri de mamifere marine. Balenele Beluga și focile, ambele cu straturi grele de grăsime pentru a păstra căldura, sunt mai bine protejate împotriva frigului decât delfinii cu nas de sticlă folosiți în Marea Neagră.