• Ieri, 28 iulie, a fost ziua în care cantitatea de plastic produsă în acest an pe planetă a depășit capacitatea anuală de reciclare.
  • Începând din 2015, de la primele studii realiste, nici la ora asta capacitatea mondială de reciclare nu a crescut la mai mult de 25% față de 7% cât se estima atunci.
  • Octavian Berceanu: Avem foarte mult plastic care provine din fast fashion.

Ieri, 28 iulie, a fost ziua în care cantitatea de plastic produsă în acest an pe planetă a depășit capacitatea anuală de reciclare.

Începând din 2015, de la primele studii realiste, nici la ora asta capacitatea mondială de reciclare nu a crescut la mai mult de 25% față de 7% cât se estima atunci.

Octavian Berceanu, activist de mediu, spune că țările cele mai dezvoltate produc cea mai mare cantitate de plastic la nivel mondial: America de Nord, China, Japonia și Australia.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Încă nu avem capacitate tehnologică să reciclăm volumele de plastic produse, dar încercăm cumva să ne păcălim noi pe noi exportând, sub titulatura de produse second-hand, foarte mult plastic către zone puțin dezvoltate, cum ar fi țările africane.”

„Multe dintre aceste țări africane au devenit depozit pentru plasticul european. Acestea depășesc capacitatea de reciclare a plasticului în primele cinci zile are fiecărui an. Restul 360 de zile aceste țări sunt simple depozite de plastic pentru noi toți.”

„Pe lângă plasticul pe care îl avem din consumul de zi cu zi, pe care îl avem din diferite materiale de construcții avem și foarte mult plastic care provine din fast fashion”, a spus Octavian Berceanu, la Aleph News.

Citește și