• Din ce în ce mai multe companii le permit angajaților să lucreze din destinații de vacanță.
  • Lucrând departe de birou, ritmul de gândire scade, dar productivitatea crește.
  • Cei care se află în vacanțe de lucru apreciază să aibă o cafenea decentă în apropiere.

Nomazii digitali sunt din ce în ce mai răspândiți în multinaționale. Din ce în ce mai multe companii le permit angajaților să lucreze din destinații de vacanță.

Oana Botolan, expert HR: Angajații știu cel mai bine dacă pot lucra sau nu pot lucra de acasă

„Problema legată de randament a fost clarificată în pandemie. Atâta timp cât oamenii se simt înțeleși și pot să lucreze de oriunde, că e vorba de plajă sau casa de la țară, ni s-a dovedit statistic că ei se vor concetra.”

„Există și excepții, zile în care nu vor da randament. Atâta timp cât lucrurile funcționează, este minunat că se poate face acest lucru și că angajatorii au înțeles că este în regulă.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Dacă vorbim despre un manager care deși se află în concediu într-o locație oarecare, va intra în toate ședințele, va susține toate prezentările, este clară că dă randament.”

„Este important să nu exagerăm. Totul trebuie făcut cu limită și cu coerență. Atâta timp cât lucrurile se întâmplă bine și se dovedește că se întâmplă bine, e un lucru ce nu trebuie interzis, ci trebuie încurajat și continuat în lumina flexibilizării relațiilor de muncă cât mai mult.”

„Pentru unii dintre angajați este imposibil să lucreze de acasă atâta timp cât sunt înconjurați de copii, de familie, dar pentru alții este absolut în regulă. Fiecare individ este diferit, fiecare individ este mai mult sau mai puțin capabil de a se concentra pe ce are de făcut, chiar dacă în jurul lui aleargă 3 copii.”

„Angajații știu cel mai bine dacă pot lucra sau nu pot lucra de acasă. Trebuie construită acestă relație de încredere unul în celălalt, faptul că poate lucra de acasă.”

Citește și