• Cercetătorii de la Universitatea din Leeds au dezvoltat un minirobot care pătrunde în plămâni.
  • Miniroboții dezvoltați de Universitatea Leeds pot trata primele semne de cancer pulmonar.
  • Tentaculul ultra-moale măsoară doar 2 milimetri în diametru și e controlat de magneți.

Cercetătorii de la Universitatea din Leeds au dezvoltat un robot minuscul care poate pătrunde adânc în plămâni. Acest robot minuscul poate pătrunde adânc în plămâni pentru a detecta și trata primele semne de cancer.

Tentaculul ultra-moale, măsoară doar 2 milimetri în diametru și este controlat de magneți. Oamenii de știință au testat robotul cu tentacule magnetice pe plămânii unui cadavru și au constatat că acesta poate intra cu 37% mai adânc decât echipamentul standard.

Sursă: @Science-X

Echipa va colecta toate datele care le vor permite să înceapă testele pe oameni

Cercetătorii de la Universitatea din Leeds investighează și această modalitate. De exemplu, unul dintre dispozitive ar putea să se deplaseze într-o cameră, iar celălalt să controleze un laser pentru a îndepărta tumorile.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Echipa din Leeds a testat cu succes utilizarea roboților pentru a efectua operații endonazale pe creier. Cercetătorii spun că este o tehnică care permite chirurgului să intre prin nas pentru a opera zonele din partea frontală a creierului și din partea superioară a coloanei vertebrale. Subliniez că oamenii de știință au folosit o replică a unui craniu.

Citește și