• România cumpăra 21 de vehicule amfibii de asalt de la SUA.
  • Valoarea totală estimată a tranzacției se ridică la 120,5 milioane de dolari.
  • Pentagonul consideră că „este de interes național al Statelor Unite să ajute România să dezvolte și să mențină o capacitate de autoapărare puternică și pregătită.”

România cumpăra 21 de vehicule amfibii de asalt de la SUA. Vineri după-amiaza, Pentagonul a anunțat oficial că Departamentul de Stat al SUA a aprobat achiziția de către Guvernul României a 16 vehicule amfibii de asalt (AAV) în varianta pentru personal, alături de trei AAV-uri în varianta de comandă și două AAV-uri în varianta de recuperare.

De asemenea, Armata Română va primi mitraliere grele de calibrul 50, precum și cinci mitraliere M240B de 7,62 mm. În cadrul acestei tranzacții, sunt incluse și lansatoare de grenade MK-19, sisteme cu vedere termică, piese de schimb și echipamente de sprijin, inclusiv kituri pentru misiuni speciale, alături de alte elemente conexe de sprijin pentru programe și logistică. Valoarea totală estimată a tranzacției se ridică la 120,5 milioane de dolari.

Conform comunicatului Defense Security Cooperation Agency, o agenție din cadrul Pentagonului, această vânzare „are ca scop sprijinirea obiectivelor de politică externă și de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind astfel la consolidarea securității unui aliat al NATO, care reprezintă o forță importantă pentru stabilitatea politică și economică în Europa.”

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Pentagonul consideră că „este de interes național al Statelor Unite să ajute România să dezvolte și să mențină o capacitate de autoapărare puternică și pregătită.”

Comunicatul mai spune că această achiziție va îmbunătăți capacitatea României „de a face față amenințărilor actuale și viitoare, iar Armata Română este pregătită să folosească eficient aceste echipamente și servicii noi.”

Citește și :