• Trei hoţi au furat 600 de role de hârtie igienică în Hong Kong
  • Din cauza coronavirusului, oamenii fac provizii cu tot ce apucă şi s-au bătut să cumpere hârtie în magazine
  • Circulaţia maşinilor personale a fost interzisă în provincial Hubei, din care a pornit epidemia
  • Două oraşe din Hubei, Xiaogan şi Huanggang, interzic oamenilor să iasă din casă chiar şi pentru alimente
  • Ca să eviţi contractarea virusului în metrou, nu atinge faţa cu mâinile şi nici barele şi evită strângerile de mână

Ai văzut ştirile că, în China, este lipsă mare de măşti şi costume de protecţie împotriva coronavirusului. S-ar putea să fii surprins, însă, să afli că un alt produs este cel mai căutat de hoţi. Trei bărbaţi din Hong Kong au fugit cu 600 de role de hârtie igienică, care tocmai fuseseră livrate unui magazin.

3 bărbați înarmați au furat dintr-un magazin din Hong-Kong 600 de role de hârtie igienică

Gestul nu e atât de şocant pe cât pare. Acum câteva zile, zeci de oameni s-au bătut pe hârtie ca românii pentru o tigaie aflată la ofertă. În China continentală, măsurile preventive sunt tot mai dure. Circulaţia vehiculelor şi a oamenilor a fost interzisă în provincia din care a pornit epidemia, Hubei.

Mathias Bolinger, corespondent DW: Oraşele Xiaogan şi Huanggang, oraşe aflate în apropiere de Wuhan, epicentrul epidemiei, au mers mai departe şi interzic acum oamenilor să iasă din case chiar şi ca să îşi cumpere alimente.

În plus, Congresul Partidului Comunist, cea mai mare întâlnire politică a anului, ar putea fi anulat. Congresul era programat în martie, dar liderii politici nu vor să ajute şi mai mult la răspândirea epidemiei.

Sfaturi ca să eviţi contractarea virusului în metrou

Specialiştii au sfaturi şi pentru tine. Dacă vrei să eviţi contractarea coronavirusului în metrou, e indicat să nu îţi atingi faţa, ochii sau gura cu mâinile, să nu atingi barele de sprijin şi să foloseşti săpun, să te speli pe mâini după ce ai circulat cu metroul şi să eviţi strângerile de mână sau săruturile în semn de salut.

În Beijing, sfaturile sunt inutile pentru că nimeni nu mai circulă cu metroul.

Cine este românul infectat cu coronavirus pe nava de croazieră Diamond Princess. China a revizuit bilanţul epidemiei, SUA acuză lipsă de transparență

Românul infectat cu coronavirus nu a mai fost acasă din 2014 1.486 de persoane au murit la nivel mondial din cauza noului tip de coronavirus China a revizuit bilanţul epidemiei de coronavirus, dar Statele Unite se îndoiesc de veridicitatea informaţiilor Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectat cu coronavirus, este din Bascov, județul […]

Read more