• Românul infectat cu coronavirus nu a mai fost acasă din 2014
  • 1.486 de persoane au murit la nivel mondial din cauza noului tip de coronavirus
  • China a revizuit bilanţul epidemiei de coronavirus, dar Statele Unite se îndoiesc de veridicitatea informaţiilor

Românul de pe nava de croazieră Diamond Princess, infectat cu coronavirus, este din Bascov, județul Argeș. Bărbatul nu a mai venit acasă însă de șase ani.

Primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul infectat cu coronavirus este din localitatea pe care o conduce. Acesta are 41 de ani și din 2014 nu a mai venit acasă.

„Este plecat din 2014. Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a declarat Stancu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

La bordul vasului s-au aflat iniţial 17 români, 15 dintre ei fiind membri ai echipajului, iar doi, turişti.Diamond Princess a andocat în portul Yokohama pe 4 februarie şi a rămas de atunci în carantină. 218 persoane dintre cele 3.700 aflate la bordul navei au fost confirmate ca fiind infectate.

Alţi 17 români se află la bordul unei alte nave de croazieră, Westerdam, care a intrat într-un port din Cambodgia.

China a revizuit bilanţul epidemiei de coronavirus, dar Statele Unite se îndoiesc de veridicitatea informaţiilor

Comisia de Sănătate Naţională a Chinei a schimbat în scădere numărul deceselor provocate de coronavirus. Comisia a anunţat că 108 dintre persoanele decedate au fost numărate de două ori, astfel că noul bilanţ este de 1.380, în scădere de la 1.486.

Numărul de morţi şi de persoane infectate a fost revizuit şi ieri, atunci când China a anunţat 242 de decese, un număr mult mai mare decât în oricare altă zi. Explicaţia a fost că a fost schimbată metodologia prin care cazurile erau catalogate ca fiind provocate de coronavirus.

În privinţa numărului de cazuri confirmate în China continentală, acesta se ridică acum la 63.851, cu 5.090 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Schimbarea constantă a bilanţului face ca Statele Unite să pună la îndoială veridicitatea cifrelor furnizate de Beijing.

1.716 medici şi asistente din China au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar şase au murit

1.716 doctori şi asistente din China au fost infectaţi cu noul coronavirus. Zeng Yixin, viceministru în Comisia pentru Sănătate Naţională, a anunţat că şase dintre aceşti membri ai personalului medical au decedat. Din numărul total de cazuri, aproximativ 1.500, adică un procent de 87,5%, au fost înregistrate în provincia Hubei, din care a pornit epidemia.

Zeng a precizat că au fost luate măsuri suplimentare de protejare a personalului medical, printre care condiţii mai bune de odihnă şi suplimentarea echipamentului de protecţie şi de tratare a pacienţilor. De asemenea, medicii şi asistentele care lucrează direct cu pacienţii vor primi zilnic o sumă cuprinsă între 28 şi 42 de dolari.

Pentru a compensa lipsa personalului, 2.600 de medici militari au fost trimişi în Wuhan la bordul a 11 avioane de transport.

Primul român infectat cu coronavirus. Se afla pe o navă de croazieră și a fost dus la un spital din Japonia

Un român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess a fost infectat cu coronavirus, a anunţat MAE Românul a fost transportat pentru tratament la un spital japonez La bordul vasului se aflau iniţial 17 români, 15 pasageri şi doi turişti Diamond Princess, cu peste 3.700 de oameni la bord, se află în carantină în […]

Read more

Sursă foto: Profimedia