• Jurnalistul israelian Gideon Levy a declarat că în spatele ultimelor lovituri aeriene ale Israelului în Gaza se află probabil motive politice.
  • Bilanțul atacului israelian din Gaza a crescut la 31 de morți, dintre care șase copii; peste 260 de persoane au fost rănite.
  • Ministerul Afacerilor Externe din Qatar a avertizat că atacurile Israelului asupra Gaza din ultimele zile vor duce la o escaladare periculoasă și la valuri de violență.

Guvernul israelian a confirmat că au loc negocieri mediate de Egipt pentru oprirea bombardamentelor asupra poziţiilor grupului militant Jihadul Islamic. Conform organizaţiei fundamentaliste Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, liderii Jihadului Islamic au respins un plan pentru un armistiţiu umanitar temporar, informează site-ul Ynetnews.com. Totuşi, negocierile intermediate de Egipt vizează oprirea totală a confruntărilor militare între Israel şi Jihadul Islamic.

Duminică dimineaţă, Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat că bilanţul bombardamentelor israeliene a ajuns la 31 de morţi, inclusiv şase copii, şi 265 de răniţi. Însă armata israeliană susţine că printre victime se numără mulţi terorişti şi că nouă civili au fost ucişi de rachete palestiniene care au căzut în Fâşia Gaza. În operaţiuni au fost asasinaţi doi lideri ai filialei locale a organizaţiei Jihadul Islamic, Tayseer Jabari şi Khaled Mansour, conform cotidianului The Times of Israel.

Ministerul palestinian al Sănătății a anunțat că numărul persoanelor ucise în atacul israelian asupra Fâșiei Gaza a crescut la 29. Bilanțul include șase copii și patru femei, a precizat ministerul.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

De asemenea, alte 265 de persoane au fost rănite de la începutul asaltului israelian asupra Gaza, vineri. Apărarea civilă din Gaza a anunțat starea de urgență în Fâșie, în urma asaltului israelian asupra enclavei palestiniene începând de vineri.

Am făcut față situației cu curaj, desfășurând 21 de misiuni [de la începutul asaltului asupra Gaza, a declarat un purtător de cuvânt al apărării civile în timpul unei conferințe de presă. Ieri, ocupația a distrus clădiri rezidențiale fără să se preocupe de femei, copii sau bătrâni.

Au comis un masacru în Rafah, ucigând șapte persoane, inclusiv două femei și un copil. Atacul din Rafah a avariat, de asemenea, opt clădiri rezidențiale. echipele noastre au lucrat neobosit pentru a căuta victimele printre dărâmături.

Dar nu avem suficiente resurse pentru a răspunde la aceste atacuri. Avem un deficit de echipamente din cauza asediului asupra Fâșiei din ultimii 15 ani. Facem apel la comunitatea internațională să permită intrarea imediată a ajutorului medical și a echipamentelor de urgență, a adăugat el.

Jurnalistul israelian Gideon Levy a declarat că în spatele ultimelor lovituri aeriene ale Israelului în Gaza se află probabil motive politice. Timp de câteva zile ni s-a spus că așezările din sudul graniței cu Gaza trebuie să fie sub stare de asediu pentru că există un pericol – nimeni nu știa exact care este pericolul, a declarat Levy.

Israelul a susținut apoi că situația era insuportabilă. Gaza poate fi 16 ani sub asediu și acest lucru este suportabil, dar unele orașe din sudul Israelului nu pot suporta patru zile de izolare, a adăugat el. Sunt foarte suspicios că are legătură cu alegerile.