• Peste 20.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute pe mare în zona centrală a Mediteranei începând din 2014.
  • Un număr mare de persoane care fug de conflicte și de sărăcie traversează în fiecare an din Africa spre Italia.
  • Nu este clar de unde a călătorit această ambarcațiune, dar persoanele aflate la bord erau din Iran, Afganistan și Pakistan.

43 de migranți, inclusiv un bebeluș în brațe, au murit, iar alte zeci de persoane au supraviețuit după ce ambarcațiunea lor supraîncărcată s-a scufundat în largul mării agitate din sudul Italiei.

Se pare că ambarcațiunea s-a rupt în timp ce încerca să debarce, cu aproximativ 100 de persoane la bord, în apropierea orașului de coastă Crotone din regiunea Calabria. Multe cadavre au fost recuperate de pe plaja unei stațiuni balneare din apropiere.

Un număr mare de persoane care fug de conflicte și de sărăcie traversează în fiecare an din Africa spre Italia. Nu este clar de unde a călătorit această ambarcațiune, dar agenția de știri Adnkronos a relatat că persoanele aflate la bord erau din Iran, Afganistan și Pakistan.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Nava s-a scufundat după ce s-a izbit de stânci pe timp de vreme rea, a relatat agenția de știri. Autoritățile italiene au organizat o amplă operațiune de căutare și salvare pe uscat și pe mare.

Bilanțul victimelor a depășit 43 de morți”, a declarat Danilo Maida, purtător de cuvânt al pompierilor din Calabria. Mai mulți morți sunt raportate printre migranți, (și) aproximativ 40 de supraviețuitori”, a scris departamentul național al pompierilor pe aplicația de mesagerie Telegram.

Au mai existat debarcări, dar niciodată o tragedie ca aceasta”, a declarat pentru Rai News primarul din Cruto, Antonio Ceraso.

Premierul italian Giorgia Meloni – aleasă anul trecut în parte pe baza promisiunii de a stopa fluxul de migranți în Italia – și-a exprimat profunda tristețe” pentru acest incident, punând decesele pe seama traficanților.

Este inuman să schimbi viețile unor bărbați, femei și copii pentru prețul biletului pe care l-au plătit în perspectiva falsă a unei călătorii sigure”, a spus ea într-o declarație. Guvernul s-a angajat să prevină plecările și, odată cu ele, desfășurarea acestor tragedii, și va continua să facă acest lucru”.

Guvernul de dreapta al doamnei Meloni a promis să oprească migranții să ajungă pe coastele Italiei și în ultimele zile a impus o nouă lege dură care înăsprește regulile privind salvările. Potrivit grupurilor de monitorizare, peste 20.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute pe mare în zona centrală a Mediteranei începând din 2014.