• Cel mai recent sondaj de opinie cu privire la intențiile de vot ale românilor ne aduce date interesante.
  • Procentul nehotărâților este destul de mare, aproape un sfert.
  • În ceea ce privește posibilitatea ca un candidat independent să devină președintele României, 65% cred că este o idee bună.

2024 va fi extrem de tumultuos pentru viața politică din România. Vom avea alegeri locale, parlamentare și prezidențiale. Cel mai recent sondaj de opinie cu privire la intențiile de vot ale românilor ne aduce date interesante.

6 din 10 români au spus că vor merge sigur la vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Sondajul Inscop, comandat de News.ro, a propus participanților la sondaj să dea o notă de la 1 la 10, unde 1 înseamnă sigur nu merg la vot, iar 10 înseamnă sigur merg la vot. Procentul nehotărâților este destul de mare, aproape un sfert. 23,6%, mai precis, au spus că nu sunt hotărâți dacă să meargă sau nu la vot. Procentul celor care au spus că sigur nu vor merge la vot este important. Astfel, 14% au spus că nu vor trece pragul secțiilor de vot în ziua alegerilor.

Întrebaţi ce părere au despre posibilitatea ca o femeie să devină preşedintele României, 79% dintre români apreciază că este o idee bună și ar vota în acest sens, în timp ce 17.5% consideră că este o idee proastă şi nu ar vota în acest sens. În ceea ce privește posibilitatea ca un candidat independent să devină președintele României, 65% cred că este o idee bună, în timp ce aproape o treime, 28,4%, spun că ideea nu este potrivită și și-ar pune ștampila pe un independent.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Sondajul a fost realizat în perioada 23 octombrie – 2 noiembrie, pe un eșantion reprezentativ de 1100 de persoane, iar marja de eroare este de +- 3%.

Citește și