• Autoritățile vor să testeze toată populația orașului – 11 milioane de locuitori – într-un timp de 10 zile
  • Decizia vine în urma cazurilor de reinfectare cu noul Coronavirus
  • Wuhan a testat deja 9 milioane de persoane

În cursul zilei de luni, Wuhan anunța că a testat deja pentru Coronavirus 9 milioane de locuitori. Testarea s-a drulat pe o perioadă de zece zile și este remarcată drept un proiect ambițios care vine drept răspuns cazurilor noi de infectări din această lună.

Majoritatea celor 9 milioane de probe au fost procesate deja, conform unui registru de testare al autorităților sanitare din Wuhan, registru care se actualizează zilnic.

Verdictul testelor derulate până în prezent este următorul: 180 de persoane asimptomatice care poartă noul Coronavirus – acestea au fost carantinate și monitorizate. Însă doar unul singur dintre cazuri a fost confirmat ulterior.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

Doar în cursul zilei de vineri au fost testate 1.47 milioane de persoane, de trei ori mai mult decât s-ar testa în cea mai ocupată zi a SUA, conform proiectului Atlantic’s Covid Tracking.

Acțiunea de testare masivă a venit ca decizie după cazurile de reinfectări. Planul chinezilor este să-i testeze pe toți locuitorii orașului – 11 milioane – în doar zece zile. Scepticii nu văd cu ochi bun acest proiect și chestionează abilitatea autorităților de a testa atât de mulți oameni într-un timp atât de scurt.

Totuși, acțiunea de testare în masă a fost posibilă datorită metodei de testare numită sample pooling, utilizată anterior în Germania și SUA. Această metodă a presupus gruparea probelor luate de la cetățenii Wuhanului, apoi procesarea lor – de la 5 la 10 probe – într-un singur test de acid nucleic.

Prin gruparea mai multor probe, specialiștii din Wuhan au reușit să ofere verdict rapid către toți cetățenii incluși într-un singur test – doar dacă testul a fost negativ – reducând semnificativ numărul de teste de acid nucleic necesare.