• În apropierea orașului Sankt Petersburg a avut loc o explozie la un terminal de export de gaze.
  • Cauza incendiului nu este cunoscută, dar presa locală a relatat că în zonă au fost sesizate drone.
  • Alexander Drozdenko a declarat că a fost instituit un „regim de alertă ridicată”

O explozie a avut loc la un terminal de export de gaze din apropierea orașului Sankt Petersburg din Rusia, spun oficialii. Explozia a provocat un incendiu mare, a declarat agenția de presă de stat RIA Novosti. S-a spus că focul a fost ținut și nu s-au raportat răni. Cauza incendiului nu este cunoscută, dar presa locală a relatat că în zonă au fost văzute drone, scrie BBC.

Atât Rusia, cât și Ucraina au folosit drone în conflictul actual. De obicei, Ucraina nu admite astfel de atacuri. Rusia și-a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în urmă cu aproape doi ani, dar a înregistrat puține progrese în ultimele luni. Duminică, 13 persoane au fost ucise și 10 rănite în urma bombardamentelor în orașul Donețk, controlat de ruși, din estul Ucrainei, a declarat Alexei Kulemzin, primarul orașului instalat de Rusia. Nici Kievul nu a comentat acest atac.

În ceea ce privește explozia de duminică din apropiere de Sankt Petersburg, guvernatorul regional Alexander Drozdenko a declarat că a fost instituit un „regim de alertă ridicată” după incidentul de la terminalul producătorului de gaze Novatek, din Ust-Luga, în Golful Finlandei. El a distribuit un videoclip cu ceea ce părea a fi un incendiu mare.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Postul de știri rus Shot a citat locuitorii locali spunând că au auzit o dronă urmată de mai multe explozii la Ust-Luga, aproape de granița Rusiei cu Estonia. Fontanka, un agent de știri din Sankt Petersburg, a declarat că cel puțin două drone au fost văzute zburând spre oraș înainte de izbucnirea incendiului.

S-a spus că în apropierea incendiului se aflau trei tancuri internaționale mari, deși nu s-au raportat avarii la acestea. Ministerul rus al Apărării a mai spus că a doborât trei drone ucrainene în regiunea Smolensk, aproape de granița cu Ucraina, sâmbătă seara. Mai devreme, a spus că a doborât drone peste Tula și Oryo, ambele în vestul Rusiei. Nu s-au raportat victime.

Rusia și Ucraina au vizat reciproc infrastructura energetică, iar vineri a izbucnit un incendiu la un depozit de petrol din Bryansk, sud-vestul Rusiei , pe care Moscova l-a pus pe seama unei lovituri cu drone ucrainene. Asta a venit la o zi după ce un atac a vizat un terminal important de încărcare a petrolului din Sankt Petersburg.

Joi, Rusia a susținut că a capturat un sat din apropierea orașului devastat Bakhmut, în regiunea Donețk din estul Ucrainei. Kievul nu a confirmat afirmația. Ucraina a avertizat în repetate rânduri că armata sa se confruntă cu o lipsă gravă de muniții, dar și-a stabilit obiectivul de a produce un milion de drone pe plan intern în acest an. Rusia a lansat invazia vecinului său în urmă cu aproape doi ani.

Citește și