• O bombă a explodat pe strada Lahi din Israel, ucigând o persoană și rănind alta.
  • Incidentul a coincis cu proteste pentru eliberarea ostaticilor reținuți de Hamas și cereri pentru demisia premierului Netanyahu.
  • Între timp, atacuri aeriene israeliene în Gaza și Liban au provocat victime, în contextul negocierilor de încetare a focului.

În seara zilei de duminică, tensiunile din Israel au crescut dramatic după ce poliția israeliană a fost chemată pe strada Lahi la ora 20:00, ora locală, pentru a investiga o explozie puternică.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, explozia a fost confirmată ca fiind cauzată de o bombă, scrie Sky News. În urma deflagrației, o persoană, a cărei identitate rămâne necunoscută, și-a pierdut viața, în timp ce o altă persoană a fost rănită moderat și a fost transportată de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Poliția a declarat că toate pistele sunt analizate în cadrul investigației pentru a descoperi cine este responsabil pentru atac. Între timp, imagini tulburătoare care pretind a arăta consecințele imediate ale exploziei au apărut pe rețelele de socializare, deși autenticitatea acestora nu a fost încă verificată. Alte imagini surprind resturi împrăștiate pe străzi și forțele de intervenție lucrând intens la fața locului.

Recomandări

23 DE ANI DE LA 9/11
A.I. ANALIZEAZĂ DEBATE-UL
TUNELURILE GROAZEI
E OFICIAL!
DIRECȚIA MALL
HARRIS VS. TRUMP

Acest incident vine pe fondul unor tensiuni deja ridicate în Israel, după ce mii de persoane s-au adunat în Piața Ostaticilor pentru a cere eliberarea captivilor rămași în mâinile Hamas în Gaza. În acest context, familiile celor reținuți au cerut demisia prim-ministrului Benjamin Netanyahu, fiind nemulțumite de modul în care a fost gestionată situația ostaticilor.

Fostul premier israelian Ehud Barak a cerut, de asemenea, ca Netanyahu să fie pus sub acuzare pentru gestionarea acestei crize, afirmând pe platforma X că refuzul acestuia de a respecta legea justifică demiterea sa imediată.

În paralel cu aceste evenimente, sâmbătă și duminică, atacurile aeriene israeliene asupra Gazei și a Libanului au provocat numeroase victime, în timp ce negocierile pentru o încetare a focului continuă. Atmosfera rămâne extrem de tensionată, iar situația se poate deteriora în orice moment.

Citește și