• Azi-noapte au avut loc noi proteste pentru libertatea de exprimare, în Spania
  • Mai multe magazine au fost jefuite de manifestanţii furioşi
  • Printre starurile care susţin protestul se află şi Javier Bardem, laureat Oscar 

Mii de persoane s-au strâns pentru o nouă noapte de proteste în marile oraşe ale Spaniei. Aceştia au manifestat împotriva cenzurii aplicate de monarhie, în cazul rapperului separatist Pablo Hasel.  

De data aceasta mulţimile au luat cu asalt inclusiv mall-urile şi magazinele stradale. La fel ca în nopţile trecute, în vizorul lor au intrat inclusiv băncile. Cele mai multe violenţe au avut loc în Barcelona.

Violenețele continuă deşi guvernul spaniol a promis schimbarea legii care l-a băgat pe rapper în închisoare. Nemulţumirile vin deoarece nu a fost precizată şi anularea pedepsei acestuia. 

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Aceasta este suma circumstanţelor pe care le trăim zi de zi. Şi acum oamenii spun în sfârşit că este suficient. Aceasta este ultima picătură din pahar”, a spus unul dintre protestatari.

Nu toţi manifestanţii s-au adunat pentru protejarea libertăţii de exprimare. Unii dintre ei mărșăluiesc pentru independenţa Cataluniei.

Cred că trebuie să facem o diferenţă între cei care vin aici în sprijinul libertăţii lui Pablo Hasel şi cei care nu”, a spus un al manifestant.

Mai multe celebrităţi sprijină cauza lui Pablo Hasel. Printre ei se află şi starul de la Hollywood, Javier Bardem. Acesta este cunoscut de publicul internaţional din mai multe filme, printre care şi No Country for Old Men, pentru care a primit un Oscar.