• Liviu Vasilescu a demisionat de la conducerea Poliției
  • Demisia a venit după întânirea cu șefii clanului Duduianu
  • Acum, Liviu Vasilescu a fost numit șef la DGA
  • Vasilescu a condus Direcția de Operațiuni Speciale a Poliției

A demisionat, dar a fost promovat. Fostul șef al Poliției Române a stat câteva luni pe liber, acum se întoarce la Interne. Și nu oricum. Liviu Vasilescu, șeful Poliției care s-a dus noaptea la întâlnire cu șefii de clan, a ajuns șeful Anticorupției. Vasilescu plecase, mai degrabă forțat în septembrie, după ce în presă au apărut imagini de la întâlnirea nocturnă cu Duduienii. Se întâmpla după uciderea lui Emi Pian de către rivali din lumea interlopă.

„Vă rog să-mi permiteți ca de azi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române și să rămân ofițer de poliție”, spunea Vasilescu pe 1 septembrie 2020.

Auto-retrogradarea chestorului n-a durat prea mult. Pentru că de ieri a fost numit la șefia unei alte direcții importante – Directia Generală Anticorupție din cadrul M.A.I.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Este vorba despre un polițist cu o vastă experiență operativă și managerială (30 de ani în Poliția Română), o persoană respectată în sistem”, au transmis reprezentanții Ministerului de Interne.

Unul dintre cei mai cunoscuți interlopi români a fost prins în Mexic

Florian Tudor zis Rechinu a căzut în plasa polițiștilor din Cancun. A fost arestat și urmează să fie extrădat, scrie presa din Mexic. Rechinu și-a câștigat renumele de mare mafiot în țara lui El Chapo după ce a creat o grupare de crimă organizată care se ocupă cu clonarea cardurilor, traficul de migranți către SUA, dar și alte infracțiuni, ca extorcarea și șantajul.

Cazul Rechinu se întinde până la politicieni și oameni ai statului. Sunt acuzați că au favorizat gruparea mafiotă în schimbul banilor. FBI și DEA spun că Rechinu și-a întins plasa în 15 țări.