• Interlopul Florian Tudor, supranumit „Rechinul”, a fost arestat joi în Mexic în urma unei cereri de extrădare venită din partea guvernului român
  • Bărbatul era căutat pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată
  • „Rechinul” este, potrivit oamenilor legii, liderul unui grup infracțional responsabil de instalarea de software specializat pe bancomate, cu scopul clonării cardurilor de credit
  • Potrivit presei din Mexic, „Rechinul” ar avea legături cu cunoscutul traficant de droguri „El Chapo”

Interlopul Florian Tudor, numit „Rechinul”, a fost capturat joi în Mexic în urma unei cereri de arestare şi extrădare cerută de guvernul român. Era căutat de doi ani de FBI şi DIICOT.

Florian Tudor conducea o bandă de români din Cancun, care fura zeci de milioane de dolari clonând cardurile turiștilor finanța o rețea de autorități și politicieni de rang înalt din Mexic.

Cine este „Rechinul”

Florian Tudor, alias „Rechinul”, este liderul unei grupări care acționa în Mexic și fura banii turiștilor clonând carduri. Banii erau retraşi în state precum SUA, India, Paraguay şi Indonezia. O singură echipă a grupării obţinea într-o săptămână până la o sută de mii de dolari, iar reţeaua era vastă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Detalii despre acțiunile grupării, care își asigurau „liniștea” finanțând autorități și politicieni de rang înalt, au ieșit la iveală în urma unei investigații jurnalistice potrivit căreia pe mai mulţi politicieni s-ar fi aflat pe o listă de persoane ale căror conturi au fost blocate în urma unei anchete ce-l viza pe cel supranumit „Rechinul”.

Din cauza acestei operațiuni, peste 100 de turiști români au fost blocaţi câteva zile pe aeroportul din Cancun și nu li s-a permis intrarea în Mexic, deși aveau vacanțe plătite acolo.

Imperiul lui Florian Tudor, zis „Rechinul”

Potrivit presei mexicane, Florian Tudor, zis „Rechinul”, ar fi început să-şi ridice imperiul ilegal din Cancun încă din 2005, graţie sprijinului obţinut de la un fost guvernator al regiunii. Încet-încet, i-ar fi cumpărat şi pe oamenii legii de la nivel local, care au închis astfel ochii la ilegalităţile comise de banda de români. Următorul pas a fost cumpărarea influenței la nivel înalt, în rândul politicienilor.

„Om de afaceri”, Florian Tudor ar fi folosit banii „strânși” pentru a construi două blocuri de câte 28 de etaje fiecare pe o plajă din Cancun și pentru a cumpăra terenuri de zeci de milioane de dolari în Brazilia, spun sursele din anchetă.

Legături cu „El Chapo”

Presa mexicană a scris în repetate rânduri că gruparea lui „El Tiburon”(Rechinul, n.red.) ar fi făcut afaceri cu cartelul Sinaloa, condus în trecut de celebrul Joaquin „El Chapo” Guzman, condamnat între timp la închisoare pe viaţă şi deţinut într-un penitenciar din SUA.