• Azi 15 ianuarie, ora 15 – a fost momentul de start pentru a doua etapă de vaccinare.
  • Șeful campaniei, Gheorghiță, ne-a promis marea cu serul.
  • Dacă săptămana trecută, Guvernul promitea 930 de centre de vaccinare, marți Gheorghiță a spus că sunt de fapt 750.

Realitatea din România bate filmul întotdeauna. Dacă săptămana trecută, Guvernul promitea 930 de centre de vaccinare, marți Gheorghiță a spus că sunt de fapt 750.

Azi Voiculescu a revenit: vor fi 900. Un lucru e sigur – Guvernul și-a dat seama că începe școala, iar sălile de sport din școli nu vor mai putea fi centre de vaccinare. Nu e singura problemă. Nici programările nu merg ca în promisiuni.

Departamentul nostru de resurse umane i-a înregistrat pentru vaccinare pe colegii care merg pe teren. Platforma nu a reușit să-i programeze. O altă modalitate e prin call-center.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Dan Pavel a încercat să își programeze părinții. Rezultatul – același de care s-au plâns și mulți români pe pagina Ministerului Sănătății. Nu se poate.

Iar dacă treci de programare, s-ar putea să ajungi să afli că trebuie să te duci cu seringa în buzunar.

Centrele n-au așa ceva. „Nici să nu așteptați. N-am discutat despre așa ceva!” – e mesajul primit astăzi de la centru. Vor vedea mâine dimineață ce găsesc în transport – ca-n cutia cu surprize.

Stenogramă din şedinţa DSU cu reprezentanţii DSP-urilor

Potrivit stenogramelor din ședința DSU cu reprezentanţii DSP-urilor, unr eprezentant din Suceava a declarat: „Nici noi nu am început, la fel ca şi Tulcea aşteptam să ne vină materialele, vom începe luni.”

Răspunsul lui Călin Alexandru a fost „Nu, vă rog să nu aşteptaţi, vă rog să începeţi chiar din această după-amiază!”

Repet, nu aşteptaţi materialele. Seringile vor ajunge de-abia mâine dimineaţă. Nu ştim exact, se poate întâmpla să fie o problemă cu zborul. Nu aşteptaţi materialele. Niciodată nu s-a discutat, dimpotrivă. Eu v-am spus că nu sunt sigur dacă putem să le aducem sau nu, încercăm să le aducem în week-end, dar începeţi vaccinarea în centrele rezidenţiale, vă rog frumos.”, a mai adăugat el.

Există și exemple din străinătate, care arată că totuși, se poate. Într-un orășel de 30.000 de locuitori, Lich-field, din Marea Britanie, catedrala servește ca centru de vaccinare.
O mie de oameni pe zi pot fi vaccinați acolo, anunță localnicii.

Și o veste bună de la Pfizer. După ce a spus că livrarile spre UE pot întârzia 3-4 săptămâni, producătorul american promite că programul inițial va fi respectat.

In plus, dublează volumul pentru anul urmărtor – doua miliarde de doze de vaccin.

Vaccinul Pfizer poate fi folosit până la ultima picătură. Doctorul Ilie Hîrțaucă arată cum dintr-un flacon se extrag șase doze, nu cinci, cum se credea la început.

„Extragem doza recomadată de 0,35 ml. Şi acum, ne-a rămas a şasea doză, care înainte practic se arunca. Acum extragem ultima doză cea de-a şasea, chiar şi după a şasea doză se observă în flacon substanţa în cantitate mică.”